Weber'den Samsun'a 30 milyon liralık yatırım EKONOMİ
Paylaş

Weber'den Samsun'a 30 milyon liralık yatırım

Dünyaca ünlü Fransız firması Saint- Gobain Weber'in Kavak OSB'de bulunan üretim fabrikası törenle hizmete açıldı.

Weber Türkiye Genel Direktörü Levent Gökçe, açılış töreninde yaptığı konuşmada, ’’Weber’in tam otomasyona dayalı, sektörün en gelişmiş makine ekipmanları ile donatılmış, çevreye duyarlı, iş güvenliğini ve işçi sağlığını ön planda tutarak tasarlanmış Samsun Fabrikasını Kavak ilçesinde hizmete açıyoruz. 52 ülkede 200’ü aşkın üretim tesisiyle faaliyet gösteren Saint-Gobain Weber’in Türkiye’deki altıncı fabrikasını hizmete açmaktan gurur duyuyoruz. Saint-Gobain Weber olarak Samsun’da hizmete açtığımız yeni fabrikamızın en son teknoloji ile kurulan tam otomasyona dayalı sistemi sektörün en gelişmiş makine ekipmanları ile donatıldı. İş güvenliği ve işçi sağlığını ön planda tutarak tasarlanan fabrikamız 30 milyon TL’lik bir yatırım ile hayata geçti. Bu mutlu günümüzde başta Samsun Valimiz İbrahim Şahin olmak üzere açılış törenimize katılan bütün konuklarımıza çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

Vali İbrahim Şahin açılış töreninde yaptığı konuşmasında, ’’Samsun’da Valilik görevine başladığım günden itibaren ilimizin marka değerinin öne çıkarılması konusunu vurguluyorum. Bir ürünün, bir şehrin ve bir ülkenin marka olması uzun süreç alıyor ve çokda kolay olmuyor. İçinde bulunduğumuz fabrikayı yapan firma 350 yıllık bir geçmişe sahip. Kavak ilçemizde benim görev yaptığım 25 yıl önce bir küçük sanayi sitesi bile yokken, bugün ilçemizde bir organize sanayi bölgesi var ve bu organize sanayi bölgemizde dünya devi firmalar yatırım gerçekleştirip büyük fabrikalar açıyorlar. Ben bu yatırımları yapan bütün firmaları kutluyorum.

Dünyada olduğu gibi ülkemizin ve ilimizin de en büyük sorunlarından bir tanesi istihdam. Bizim Türkiye Cumhuriyeti olarak cumhuriyetimizin 100.Yılı olan 2023 yılında önümüze koyduğumuz hedef, dünyanın büyük ilk on ekonomisinin içerisinde yer almaktır. Onun içinde devamlı çalışmak durumundayız. Çünkü dünyada ekonomik açıdan güçlü olmanın yolu çok çalışmak, bu tür fabrikaları ülkemize ve ilimize kazandırıp istihdam sağlamaktır. Benim bu fabrika yetkililerinden tek isteğim burada daha fazla yatırım yapıp daha çok istihdam sağlamalarıdır. Çünkü bizim ihtiyacımız olan şey mutlak suretle istihdamdır.
Bu firmanın 70 ülkede birçok fabrikası bulunuyor. Son açtıkları bu fabrika otomasyonu en gelişmiş olan fabrikaları. Umarım kendileri Samsun’a başka yatırımlar ve fabrikalar yaparak ilimizin istihdamına daha büyük katkı vermiş olurlar. Bu fabrika ülkemizinde ihtiyaç duyulan yalıtım malzemelerini üretecek. Bununla birlikte zaman içerisinde farklı ürünlerin üretimi de gerçekleştirilecektir. Ben bu fabrikanın Kavak ilçemizde kurulmasından dolayı firma yetkililerini kutluyor ve kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu tesisin ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.’’dedi.

Konuşmasının ardından Weber Türkiye Genel Direktörü Levent Gökçe tarafından günün anısına Vali Şahin'e plaket takdim edildi.

Daha sonra Saint- Gobain Weber firması tarafından Kavak Organize Sanayi Bölgesinde 30 milyon liralık yatırımla gerçekleştirilen fabrikanın açılışı Vali Şahin ve protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

Çiğdem Tunç'un sunumunu yaptığı törene ayrıca Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Saint-Gobain Yapı Grubu Başkanı Claude Imauven, Saint-Gobain Weber Bölge Delegesi Gianni Scotti, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ve davetliler katıldı.

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.