Vatandaş kentsel dönüşümde söz sahibi olacak GÜNCEL
Paylaş

Vatandaş kentsel dönüşümde söz sahibi olacak

Afet Riski Yasası kapsamında yapılacak olan kentsel dönüşümle, belediyenin uygulayacağı kentsel dönüşüm arasında uygulama farklılıkları olduğunu belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Bizim yapacağımız kentsel dönüşüm çalışmasında mahalle halkının birinci derecede söz sahibi olacak" dedi.

HABER MERKEZİ İçerik Sağlayıcı Tarih: 15.11.2012 13:31

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Zeytinlik Mahalle Muhtarı Aydın Kaya'nın daveti üzerine mahalle sakinleri ile biraraya gelerek kentsel dönüşüm çalışması hakkında vatandaşlara bilgi verdi.

Belediye'nin Hastane Mahallesi'nde yapmayı düşündüğü çalışma ile afet riski yasasına göre Zeytinlik, Anadolu, Kadıköy  mahallelere uygulanacak olan kentsel dönüşüm çalışması arasındaki farklılıkları anlattı. Kentsel dönüşüme karşı olmadığını söyleyen Başkan Demirtaş, "Kentlerin eskiyen, yıpranan alanları haline gelen bölgelerine yeniden kimlik kazandırılması anlamına gelen kentsel dönüşüm uygulamasına karşı değilim. Vatandaşın mağdur edilmeden kentsel dönüşümün gerçekleşmesinin gerekir. Belediye olarak bizim yapacağımız kentsel dönüşümünün uygulama safhası ile afet riski yasası kapsamında yapılacak uygulamada farklılıklar var. Bizim yapacağımız kentsel dönüşüm çalışmasında  mahalle halkının birinci derecede söz sahibi olacak" dedi.

Vatandaşları mağdur etmeyecek bir sistemle halkın rızasını alarak faydalı bir değişim ve dönüşüme startı vereceklerini kaydeden Demirtaş, "Benim vatandaşım geçmişte yaptığı gecekonduyu bugünün inşaat malzemesiyle, günümüzün şartlarına göre yapsaydı, ne kadar paraya mal ederdi. ? Bizi bunu hesaplayacağız. Vatandaşın binasına ne kadar  para harcadığını tespit edeceğiz. Arsa değerini de üzerine koyarak vatandaşımızla istişarede bulunacağız. Halkımızın % 50’sinden fazlasının uygulamaya onay vermesi, kentsel dönüşümü başlatmamızın en önemli şartı olacak. " diye konuştu.

Hükümetin çıkarmış olduğu afet riski yasası kapsamında yapılacak dönüşüme karşı olduklarını kaydeden Muhtar Kaya, Vatandaşlarımızın mağdur edilmeyeceği dönüşümü destekliyoruz. Ancak afet riski yasasına göre yapılacak kentsel dönüşüm bizi tedirgin ediyor. Mahalle sakinleri olarak biz, İlkadım Belediyesi'nin uygulayacağı halkın rızası ile bir kentsel dönüşüm istiyoruz.” dedi.

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.