Tunceli’nin Pülümür ilçesinde minibüs hattı işleten Yıldıran Yıldız, nesli tükenme tehlikesinde olan vaşağı Pülümür Vadisi’nde fotoğrafladı. Kentte yüksek miktarda vaşak popülasyonu olduğunu belirten Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ali Haydar Gürsönmez, “İlimizde vaşak popülasyonu oldukça yüksek. Geçtiğimiz aylarda da Pertek ilçemiz başta olmak üzere birçok noktada vaşak görüldü. Nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan vaşak için ilimizde bilimsel araştırma yapılması yönünde uzmanların da talepleri var. Kentimizde kırmızı benekli alabalık, dağ sarımsağı tanıtım açısından son derece önemli bir yere sahip. Vaşağın da bunlar gibi ilimizin tanıtımına ve bilimsel araştırmalar yapılmasında önemli katkılar sunacağını düşünüyorum” dedi.
ÇEVRE
Vaşak Bu Kez Pülümür’de Görüntülendi
Nesli tükenme tehlikesinde olan ve dün Sivas’ın Divriği ilçesinde yavru bir keçiyi avlarken görüntülenen Vaşak, bu kez Tunceli’nin Pülümür ilçesinde görüldü.
HABER MERKEZİ
İçerik Sağlayıcı
Tarih: 12.11.2015 15:35
Nesli tükenme tehlikesinde olan ve dün Sivas’ın Divriği ilçesinde yavru bir keçiyi avlarken görüntülenen Vaşak, bu kez Tunceli’nin Pülümür ilçesinde görüldü.
Yorum Yap
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Geleceğin Şehirleri İçin Geri Sayım Başladı: “KENTFEST 2026” 10 Aralık’ta Kapılarını Açıyor
Bu Markette Para Geçmiyor, Gençler Çevre Bilinci Kazanıyor
Atakum’da İklim Değişikliği ile Mücadele Söyleşisi Büyük İlgi Gördü
Atakum'da fidan dikimi
Canik Sıfır Atık Marketi hizmete girdi