Samsun'da bulunduğu 4 yıl içindeki çalışmaları basın mensuplarıyla paylaşan Vali Hüseyin Aksoy, 12 yıllık valilik döneminde en fazla destek verdiği spor kulübünün Samsunspor olduğunu söyledi.
Vali Aksoy, "Kongre nedeniyle zaman zaman bana iş dünyasından 'Sayın Valim, siz söyleyin bir yönetim oluşsun' diye söylemler geliyor. Ben il valisi olarak 'şu başkan olsun, bu yardımcısı olsun' diye bir şey demem doğru değil. Yani benim bir tek bakış açım var. O da, Samsunspor Samsun'un en büyük değeridir ve markasıdır. Bu kentte yaşayan, çalışan herkesin Samsunspor'a sahip çıkması gerekiyor" dedi.
Kimin başkan olacağına karar verecek olanın Samsunspor delegesi olduğunu belirten Vali Aksoy, "Samsunspor delegesi kimi başkan yaptıysa benim için başkan odur. Benim kriterim de başkan olan kişinin toplum içerisindeki itibarına ve gayri meşru işi var mı yok mu ona bakarım. O tür bir ilişkisi varsa mesafemi koyarım. Yoksa da olabilecek ne varsa her türlü desteğimi de veririm. Bugüne kadar da çok destek verdik, bundan sonra da veririz. Ekonomik gücü yerinde olan insanların yönetimde olmasını arzu ederim. Samsun'da yaşayan herkesin buna sahip çıkması gerekiyor. Samsunspor ile ilgili herkes konuşuyor. Herkesin bir şeyler söyleme hakkı var. Ama şu soruyu da sormak gerekiyor: 'Siz Samsunspor için ne yaptınız?' Yani bir eleştiri ve öneri getiren kişi önce kendi kendine de sorgu yapması gerekiyor. Önce bunu hepimiz kendi kendimize sormalıyız" diye konuştu.
Samsunspor için Samsun kentinin kendi kendini sorgulaması gerektiğini belirten Vali Aksoy, ""Bunu sorduğumuz zaman biraz daha mesafe alırız. Her kurum kendisi bir miktar katkı verseler yani odalar, sivil toplum örgütleri bir deplasman masrafı olan 15 bin TL verseler. Onunla ilgili birkaç sivil toplum örgütü çıktı ama ondan sonra kimse çıkmadı. Bunu tabana yaymamız gerekiyor. Samsunspor ile ilgili bu sorumluluğa kimse girmiyor. Herkes bir şeyler söylüyor. Bu anlamda böyle bir durum ile karşı karşıyayız. Samsunspor'a destek veren iş adamları 3 ya da 5 kişi. Ciddi anlamda Samsun'da kazanan, iş yapan insanlar var ama vermiyorlar. Bunu tabana yaydığımız zaman kimseye dokunmaz. 12 yılı aşan süredir valiyim. En fazla spor kulüplerine destek verdiğim yer Samsunspor'dur. Muğla ve Mersin'de de görev yaptım ama bu kadar içine hiçbir zaman girmedim. Girebildiğim kadar da giriyorum. Benim de bir konumum var. O konumumu da sarsmadan ve istismar edilmeden yapmamız gerekiyor. Bu anlamda benim temennim Samsunspor'u ayağa kaldıracak, ona sahip çıkacak bir adayın çıkıp, delegelerin ve kongre üyelerin onu kabul etmesini ve benimsemelerini bekleriz."