Vali Aksoy: Engellileri anlamalıyız GÜNCEL
Paylaş

Vali Aksoy: Engellileri anlamalıyız

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Vali Hüseyin Aksoy'un başkanlığında gerçekleştirildi.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Samsun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü 2014 yılı ilk üç aylık faaliyetleri ve kurul onayına sunulacak kursların görüşülmesi, Samsun nitelikli eleman ihtiyaç analizi ve ilgili projenin görüşülmesi, engellilere yönelik yapılan faaliyetlerin sunulması ve İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Denetim Kurulu üyelerinin yaptığı denetimlere ait denetim raporlarının görüşülmesi ile ilgili gündemle Vali Hüseyin Aksoy'un başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, belirtilen okullardaki öğrencilerin il dışı beceri eğitimine gidebilmelerine dair teklifi görüşüldü. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı'nın açılışında, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kılıçaslan ve İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin tarafından istihtam ve mesleki eğitim konusunda ilimizde yapılan çalışmalarla ilgili sunum gerçekleştirildi.

Vali Hüseyin Aksoy İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmasında, ’’İlimizde engellilerimize yönelik yürütülen projeler oldukça önemli. Bilindiği üzere Mayıs ayı içerisinde engellilerle ilgili bir haftamız var. Bu hafta çerçevesinde engelli vatandaşlarımızı daha iyi anlamak, sorunlarına çözüm üretmek adına bütün kurumlarımız ve bireyler olarak hepimize önemli görev ve sorumluluklar düşüyor. İş- Kur Müdürlüğümüzün de bu anlamda açacağı kursları engelli derneklerimizle iş birliği içerisinde ve onların talepleri doğrultusunda, onların eğitimleri ve istihdamlarına yönelik olarak planlıyor olması da oldukça önemli. Bu anlamda iş birliği yapan engelli derneklerimize çok teşekkür ediyorum.

İş-Kur önemli hizmetleri sunan bir kurumumuz olarak çalışmalarına devam ediyor. İşsizlikle mücadelede, iş isteyen insanlarımızın istihdam edilmesi ve işçi isteyen işverenlerimize nitelikli elaman bulunması anlamında birçok programda destek veriyor. Bu kapsamda ben İş- Kur Müdürümüze ve çalışma arkadaşlarına ilimizde yaptıkları çalışmalardan dolayı çok teşekkür ediyorum.''dedi.

Toplantıya ayrıca Vali Yardımcısı Haluk Şimşek, Tekkeköy Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili İbrahim Küçük, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, ilgili kurum müdürleri ve  İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri katıldı.

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.