Usta'dan Akcagöz'e cevap GENEL
Paylaş

Usta'dan Akcagöz'e cevap

MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, kendisini eleştiren CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz'ün söylemlerini yanıtladı.

HABER MERKEZİ İçerik Sağlayıcı Tarih: 09.04.2017 16:15

Usta konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz dün yaptığım açıklamalar üzerine “Seçilecek Cumhurbaşkanı, istediği idari birimleri tek bir noktada toplayabilecek. Cumhurbaşkanı'na işte bu yetkiyi veriyoruz. Peki bu ne demek?” diye sormuş. 

Bu şu demek: Bu gün nasıl bir kısım bakanlıkların ya da genel müdürlüklerin, örneğin Karayolları ve DSİ’nin, bölge müdürlükleri varsa aynısıyla Merkezi İdarenin taşrada il ve bölge müdürlüklerinin kurulması demektir. Farklı bir durum değildir. Türkiye’nin Eyaletlere ayrılmasına yönelik hiçbir madde yok. Bu ayrılmaya sebep olma ihtimali taşıyan bir madde de yok. Hangi tarafta yer alırsanız alın öncelikle okumak lazım iyi anlamak lazım. Her şeyden önce MHP Anayasanın ilk dört maddesine dokunulmayacağı şartıyla AKP ile yola çıktı ve nitekim bu maddelerin değişmeyeceğini garantiledik.


Kısa bir süre önce ülkenin hava alanlarına Kürdistan bayrağını çektiler. Erhan Usta'nın ağzından bu yaşananlar hakkında ne düşündüğünü duymak isterdik” diyen Akcagöz Genel Kurulu izlemiş olsaydı duyardı. Bu konuda en sert tepkiyi MHP olarak biz verdik. Konuşmamda “Barzani sıradan bir adam değil, Barzani’nin elinde Türk kanı var Ona hiç kimse bu ülkede böyle bir ağırlama yapamaz” dedim. “Her şeye bir sözü olan Kılıçdaroğlu niye bu durma bir şey söylemiyor” diye sordum” dedi. 
Yanlış söylemlerle halkı kandırmanın vebal almak olduğunu söyleyen Usta, “Bu millet huzuru barışı hak ediyor, kaosu değil. Herkes elini vicdanına koysun ve dürüst bir siyaset izlesin” şeklinde konuştu.

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.