Erzurum-Çat karayolu Kiremitlik Tepe mevkiinde 2011 Dünya Üniversiteler Kış Spor Oyunları için inşa edilen atlama kulelerinde saat 15.30 sıralarında heyelan nedeniyle çökme meydana geldi. 20, 40, 60, 95 ve 125 metre uzunluklarında 5 ayrı atlama rampasının bulunduğu alanın büyük bir bölümü zarar gördü. Yaklaşık 65 milyon TLye yaptırılan atlama kuleleri kullanılamaz hale gelirken, can kaybının olmaması büyük şans olarak değerlendirildi.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, heyelan nedeniyle böyle bir olayın yaşandığını ifade ederek, inceleme başlatıldığını belirtti.
Türkiye'nin tek tesisi heyelana teslim oldu
Erzurum'da 2011 Dünya Üniversiteler Kış Spor Oyunları için yapılan ve Türkiye nin tek atlama kuleleri olan Türk Telekom Atlama Kuleleri nin rampalar kısmı, heyelan nedeniyle çöktü.
HABER MERKEZİ
İçerik Sağlayıcı
Tarih: 15.07.2014 17:07