Türk Eğitim-Sen üyeleri, MHP MYK Üyesi Oktay Demir, MHP İl Başkanı Şaban Kılıç, eski İlkadım Belediye Başkanı necattin Demirtaş'ın katıldığı eylemle okul müdürlerinin puanlamasında haksızlık yapıldığı savundu. Türk Eğitim-Sen üyeleri eylemin ardından Samsun Adliyesi'ne giderek, puanlamayı yapanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Öğretmenevi önünde düzenlenen eylemde konu hakkında bir açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, şu ifadeler yer verdi,
"Atatürk ve silah arkadaşları bu ülkede Cumhuriyeti egemen kıldı. Onlar istediler ki; insan haklarından, demokrasiden bütün insanlarımız yararlansın. Ama bugünlerde maalesef kamuda öyle olaylar yaşıyoruz ki, siyasi iktidar adeta kendilerine karşı olduğunu düşündüğü insanları bir linç operasyonuna, infaza tabi tutuyor. Birtakım gruplar, yandaşlar bugün yaşananlardan memnuniyet duyabilir ama bir ülke hukuk devleti anlayışından uzaklaştıkça insanların geleceğinden emin, huzurlu ve mutlu olması mümkün değildir. Siyasi iktidarların temel amacı bu ülkeye vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkesi, siyasi anlayışına, mezhebine, meşrebine bakmaksızın mutlu etmek, onların refah düzeyini artırmak olmalıdır. Ama Türkiye garip bir ülke oldu. Açıkça insan hakları gasp ediliyor; bu ülkeyi seven vatansever, milliyetçi insanlar dahi siyasi iktidar tarafından kendi iktidarlarına engel gibi görülüyor. Bunu nasıl kabul edebiliriz? Bir paralel yapılanma masalı üretildi, sanki bu masal üzerinden on binlerce insanın geleceğiyle oynama hakkına sahipler.

Kendi iktidarlarını devam ettirmek anlamındaki kirli tezgâhlarına teslim olmak da mümkün ama biz teslim olmayacağız. Midesi geniş olanlar Türkiye koşar adım diktatörlüğe giderken, demokrasiden, hukuk devleti ilkesinden uzaklaşırken, bütün bunları sineye çekebilir ama biz Türkiye Kamu-Sen olarak Allaha şükürler olsun karnı geniş insanlar değiliz. Biz hayatı şereflice yaşamak derdinde olan insanlardanız. Hiçbir makam bizim yaşanan olaylara karşı kayıtsız kalmamızı gerektiremez.
Gerek Kuran-ı Kerimde, gerekse Peygamberimizin hadis-i şeriflerinde zulmedenlerin ne kadar kötü bir akıbetle karşılaşacağı ifade edilmiştir. Bırakınız insanı, herhangi bir canlıya bile zulmedemezsiniz. Bütün bunları dahi anlamamış bir anlayışla karşı karşıyayız. Tüm kamuda olduğu gibi MEBde de 7 bin okul müdürü görevden alındı. "Alınabilir, 'alınmaz' demiyoruz ama başarısızsa, liyakatı, kabiliyeti, sevk ve idare gücü yoksa alınabilir. Ama açıkça başarısı gözler önünde olan insanların görevden alınmasını kabul edemiyorum" Böyle bir anlayışa insan olmak adına, emek adına, alın teri adına isyan ediyorum
Bakınız: Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu daha önce Bafra Müstecep Ortaokulu müdürüydü. Adam kendine puan vermiş ve 98,67 puan almıştır. Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürüydü ve kendisine puan vermiş ve 100 tam puan almıştır. Yani bu ilçe Milli Eğitim Müdürleri kendilerini puanlamışlardır. Bafra ilçesinde ve Canik ilçesinde 1 şube müdürü tarafından ayrı ayrı 2 defa puan verilmiştir. Mesela 4 yıldır Canik'te görev yapan ve ilçe milli eğitim müdürlüğüne vekalet eden Şube müdürü okul müdürlerine hakkaniyet ölçüsünde puan verirken başka bir ilden gelen şube müdürü hiç tanımadığı çalışmadığı okul müdürlerine 2 şube müdürünün yerine oy kullanarak kıyım yapmıştır. Kıyım yapan şube müdürlerine ilçe milli eğitim müdürlerine sorduğumda tek cevap veriyorlar. Bizi buraya getiren irade önümüze de listeyi koydu diyorlar.

İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya uzun yıllar bir sendikanın yöneticiliğini yapmıştır. Beraber görev yaptığı bayan öğretmene hakaret suçlamasıyla Samsun 6 Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 2011/957 numaralı dosyadan yargılanmış önce 90 gün hapis cezası almış ardından iyi halden bu cezası 75 güne indirilmiş ve 1500 tl para cezasına çevrilmiştir. İlgili Mahkeme kararını yayınladığım için hakkımda suç duyurusunda bulunmuş Cumhuriyet savcılığı hakkımda takipsizlik kararı vermiştir. Ne yazık ki Cengiz Çetinkaya okul müdürlerini Saygı çevresinde eşit ve demokratik ilişkiler kurmakla ilgili 10 alanda puanlamıştır.75 puanın üstünde alan okul müdürlerinin yüzde 78'i aynı sendikaya mensuptur. görevden uzaklaştırılan okul müdürlerinden boşalan okul müdürlüklerine kimlerin atanacağının şimdiden listesinin yapıldığı dillendirilmektedir. Yani yapılacak olan mülakatlar hikayedir. Şimdiden sosyal medya üzerinden daha mülakata girmemiş atanmamış insanlar tebrikleri kabul etmektedir.İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin sendikamızı ziyareti sırasında okul müdürlerine yapılacak puanlamada haksızlık yapanın boğazını sıkarım demişti. Sayın müdür katıldığı bir televizyon programında ne yazık ki adil davranıldığını söylemiştir. Böylece bu kıyımın başında kendisinin olduğunu da itiraf etmiştir. Buradan kendisine sesleniyorum. Bilgi edinme yasasına göre okul müdürlerine verdikleri puan çizelgesini istedik vermeyeceklerini bildirdiler. Niye vermiyorsun neyi saklıyorsun. Yüreğiniz varsa açıklayın. Utanmayın bilin ki bir gün tüm gerçekler ortaya çıkacaktır. Siyasi iktidarın yaverlik görevini üstlenen Aytekin Girgin bilmelidir ki Samsun Samsun olalı Milli Eğitim de onun dönemindeki kadar zulüm görmemiştir.
Bizim AKP iktidarından Milli Eğitim Bakanından Bu ilin Valisinden İl Milli Eğitim Müdüründen artık bir beklentimiz yoktur kendilerine güvenimiz de kalmamıştır. Adalet için hakkımızı aramak için mahkemeye gidiyoruz. Kanunlar çerçevesinde hakkımızı arayacağız. Örgütlü bir şekilde okul müdürlerinin hakkını gasp eden, çocuklarımızın geleceğini torpilli müdürlere emanet edenler hakkında bugün Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuyoruz. Artık adalati istiyoruz"