Tunceli’de Barış Nöbeti GENEL
Paylaş

Tunceli’de Barış Nöbeti

Tunceli’de Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi tarafından barış nöbeti başlatıldı.

HABER MERKEZİ İçerik Sağlayıcı Tarih: 08.08.2015 20:28
Tunceli’de Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi tarafından barış nöbeti başlatıldı.


Tunceli’de Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi tarafından 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne kadar sürecek olan barış nöbeti Seyit Rıza Parkı’nda başladı. Türkiye’de yeniden başlayan çatışmalı ortamın sona erdirilmesi amacıyla her gün 4 saat sürecek olan barış nöbetinin ilk gününde şarkı ve türkülerle barış çağrısı yapılırken Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi Eşsözcüsü Ferhat Güven, barış nöbetlerine her gün toplumun farklı kesimlerinin destek vereceğini söyledi.


Çözüm süreci boyunca annelerin gözyaşının dindiğini belirten Güven, barışı yeniden tesis etmek için girişim olarak ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.


Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi Eşsözcüsü Eylem Çelik ise nöbeti 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne kadar sürdüreceklerini dile getirerek, “Barışı, kaos ve şiddet ortamı son buluncaya kadar haykırmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.