Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemirden üniversite hakkında bilgi alan Bakır, "Canik Başarı Üniversitesi'yle iftihar ediyoruz. Samsun'a dinamizm ve çok büyük bir canlılık, eğitim öğretim hayatına da yüksek bir kalite getireceğine inanıyorum" dedi.
Üniversitenin ismine münhasır başarıyla bu yıl 328 öğrenciyle eğitim öğretim hayatına başlamasının çok iyi bir başlangıç olduğunu söyleyen Prof. Dr. Tülay Bakır, Üniversitenin ileriye dönük yeni projeleri olması ve içinde araştırma ve geliştirme laboratuarlarının (AR-GE) bulunması Samsun adına yapılacak sevindirici çalışmaların başlangıcı olarak gördüğünü söyledi.

Bakır sözlerini şöyle sürdürdü: Canik Başarı Üniversitesinin Samsunumuza çok büyük bir hizmet olduğunu ve Türkiyenin eğitim öğretim hayatına da başarılı çalışmalar sunacağına inanıyorum."
Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir ise, ziyaretin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Sizleri hep yanımızda gördük, her zaman güç kuvvet verdiniz. Samsun'daki hizmetlerin daha iyiye gitmesi için hep birlikte çalışacağız. Üniversitemizinde bunun bir lokomotifi olacağına inanıyorum" dedi.
Konuşmaların ardından Rektör Bekdemir ve Milletvekili Bakır Üniversite Kampüs alanını beraber gezdiler.