Atakum'da, Atakum Belediyesi, İŞKUR ve bir tekstil firması işbirliği ile tekstil kursu açıldı. Yaklaşık iki hafta önce başlayan kurs kapsamında tekstil sektöründe meslek sahibi olmak isteyen 75 kursiyeri ziyaret eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “İşsizliğin temel nedeni mesleksizliktir. Bu manada özellikle gençlerimizin meslek sahibi olmasını önemsiyoruz. Atakum Meslek Edindirme Kursları ile gençlerimizin birer meslek sahibi olmaları için harekete geçtik. 3 ay sürecek olan kursumuz yüzde 50 istihdam garantilidir” dedi.
TAŞÇI’DAN ‘DEVAMSIZLIK’ UYARISI
Tekstil kursuna katılım sağlayan kursiyerlerle sohbet eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Ne iş olsa yaparım diye bir şey yok. Bu kursla meslek sahibi olmanın avantajlarını yaşayacaksınız. Bu kurslarla kolunuza altın bilezik takacak, ev ekonominize ciddi katkılarınız olacak. Sizlerden isteğim kurs sürecinde devamsızlık yapmamanızı ve bu fırsatı iyi değerlendirmenizi istiyorum. İnanıyorum ki bu kurslar sayesinde ilçemizdeki işsizlik oranlarını en alt seviyelere getireceğiz” diye konuştu.
Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Yıldırım, tekstil firması sahibi Meryem Memişoğlu ve Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi Yöneticisi Fatma Taşçı’nın da eşlik ettiği ziyaretin ardından Başkan Taşçı, kursiyerlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.