İlkadım Şehitlerine Gidiyor programı kapsamında Çanakkale Savaşı'nın yaşandığı mekânları ve anıtlara gezi düzenleyen İlkadım Belediyesi gezi programı dahilinde Çanakkaleye giden Kökçüoğlu ve Çatkaya Mahalle sakinlerinden oluşan 70 kişilik kafile Çanakkaleyi karış,karış gezdiler. Gelibolu yarım adasında bulunan, Şehitlikleri ve müzeleri gezen mahalle sakinlerine rehber eşliğinde Çanakkale Zaferi'nin nasıl kazanıldığı anlatıldı. Samsuna dönüş yapan mahalle sakinlerini İlkadım Belediyesi hizmet binası önünde karşılayan,Başkan Demirtaş, Ülkemizin her toprağı değerli ancak bu zaferin nasıl kazanıldığını her daim yaşamalıyız ve yaşatmalıyız bu topraklarda özgürce yaşıyorsak, onların sayesindedir" dedi.

MAHALLE SAKİNLERİ DUYGULARINI DEMİRTAŞLA PAYLAŞTI.
Gezi sonrası yaşadığı duyguları Başkan Demirtaşla paylaşan mahalle sakinleri, anlatım esnasında, duygusal anlar yaşadılar. Çanakkale Zaferi'nin nasıl kazanıldığının kelimelerle anlatılmayacak kadar güç olduğun, bu duyguyu herkesin yaşamasını gerektiğini söyleyen mahalle sakinleri, Türk insanın zekasını, vatanseverliğini yaralı düşman askerlere bile kardeş gibi nasıl davrandığını bir kez daha gördüklerini,bu anlamda böylesine güzel bir organizasyonda bizlere ulaşım, rehber desteği sağlayan, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaşa ve görevli personel arkadaşlara, teşekkür ediyoruz diye konuştular.
İlkadım Belediyesi Hizmet binasındaki karşılama törenine İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,Başkan Yardımcısı Burhan Taş ve mahalle sakinlerinin aileleri katıldı.