Tacizci Üvey Babaya 13 Yıl GÜNCEL
Paylaş

Tacizci Üvey Babaya 13 Yıl

Samsun'da bir yaşında evlat edindiği 13 yaşındaki üvey kızına taciz eden adam, 13 yıl 10 ay 25 gün hapis cezasına çarptırıldı.

HABER MERKEZİ İçerik Sağlayıcı Tarih: 30.03.2013 15:44

Samsun'da 1 yaşında evlat edinilen G.K., 13 yaşındayken üvey annesinin ölmesi üzerine üvey babası, 74 yaşındaki S.K. ile ile birlikte yaşamaya başladı. G.K., kendilerine gıda yardımı yapan komşularına son 2 yıldan bu yana üvey babasının tacizine uğradığını anlattı. Komşuların şikayeti üzerine S.K. tutuklandı, G.K. ise, yurda yerleştirildi. Tutuklu yargılanan S.K.'ya 13 yıl 10 ay 25 gün hapis cezası verildi.

Olay, Liman Mahallesi'nde 2007 yılının Ocak ayında ortaya çıktı. O tarihte 13 yaşında olan G.K., gıda ve giyecek yardımı yapan komşularına üvey babasının kendisini taciz ettiğini anlatarak, yardım istedi. G.K., komşularının yardımıyla polis merkezine giderek üvey babasından şikayetçi oldu. Gözaltına alınan S.K., tutuklandı. G.K. ise, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Yaşar Doğu Çocuk Yetiştirme Yurdu'na teslim edildi. Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılamalar sırasında S.K. 11 ay cezaevinde kaldıktan sonra suç vasfının değişme olasılığı dikkate alınarak tahliye edildi. 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle son kez hakim karşısına çıkan sanık, daha önceki savunmalarını tekrar ederek, "Okulda bir kaçkez hırsızlık yapınca kendisini dövmüştüm. Bana iftira atıyor. Onu kendi öz kızım gibi sevdim ve kötülük yapmadım. Beraatimi istiyorum" dedi.

Mahkeme, İstanbul Adli Tıp Kurumu 6'ncı İhtisas Dairesi tarafından gönderilen raporda olay tarihinde 13 yaşında olan G.K'nın ruh sağlığının bozulduğunu belirtince, mahkeme sanığa 13 yıl 10 ay 25 gün hapis cezası verdi.

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.