İşte Kılıç ile ilgili iddia
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına AK Parti adayı olarak yeniden Kadir Topbaşın geleceği düşünülmesine ve muhalefet adaylarını belirlerken Topbaşa rakip olacak isimleri belirlemeye çalışırken yepyeni bir iddia kulisleri hareketlendirmeye başladı.
ERDOĞANIN SÜPRİZ ADAYI SUAT KILIÇ
Yerel Seçimle ilgili siyaset kulislerinde dolaşmaya başlayan iddia Başbakan Erdoğanın bir son dakika süprizi ile kabineden bir adayla sandığa gideceği yönünde. Senaryoya göre İstanbulun yeni patronu Spordan sorumlu devlet bakanı Suat Kılıç olacak.
SADECE KAZANMAK DEĞİL REKOR KIRMAK İSTİYOR
Yerel seçimleri takiben Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacağından Başbakan bu yarışı bir genel seçim gibi düşünüp sadece seçimi kazanmakla yetinmeyip, en çok oy alacak adayı listeye koymak istiyor. Yaptığı analizlerde geldiği noktaya göre Suat Kılıç Erdoğana göre Kadir Topbaşa alternatif olarak en öne çıkan isim oldu.
KABİNEDE SESİ ÇIKAN BAKANLARDAN
Suat Kılıçın Erdoğanın masasında öne çıkmasının bir çok nedeni var. Kılıç, spor bakanlığı dolayısıyla 15 milyonluk şehirde 3 e bölünmüş olan taraftar kitlesinin tamamı ile arası iyi olan bir bakan. Ayrıca hükümet ve AK Parti politikaları söz konusu olduğunda sadece kendi alanında kalmak yerine Erdoğana yakın ve gerekli açıklamaları yapabilme özelliğine sahip. Bunların dışında Spor Bakanlığı süresince İstanbulun dünya çapında bir çok dalda organizasyona talip olmasını ve uluslararası arenada konuşulmasını sağladı.
Kaynak: Hür Haber