Spor'un patronları Antalya'da buluştu SPOR
Paylaş

Spor'un patronları Antalya'da buluştu

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, SportAccord Kongresi'nin ilk gününde dünya sporunun önde gelen yöneticileriyle ikili görüşmelerde bulundu

HABER MERKEZİ İçerik Sağlayıcı Tarih: 08.04.2014 18:50

Antalya'da Susesi Luxury Resort Oteli'nde gerçekleştirilen ilk görüşmede Bakan Kılıç, İngiltere eski Bakanı ve İngiltere Olimpiyat Komitesi Başkanı Lord Sebastian Coe ile bir araya geldi. Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Türkiye'nin spor politikaları hakkında bilgiler verirken, özellikle son yıllarda ülkemizde yapılan spor yatırımları, geleceğin sporcularının yetiştirilmesi gibi konularda atılan adımlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Lord Sebastian Coe ise son zamanlarda spor dünyasındaki gelişmelerin yanı sıra İngiltere'nin ev sahipliğinde gerçekleşen Londra 2012 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda ülkesinin başarıya ulaşması yolundaki deneyimlerini paylaştı.

Toplantıda, Türkiye ile İngiltere arasında, spor programlarındaki tecrübelerinin paylaşılacağı ortak bir platform kurulmasına karar verildi.

BAKAN KILIÇ'TAN AZERBAYCAN SPOR BAKANI REHIMOV'A DESTEK

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Antalya'daki organizasyon çerçevesinde Azerbaycan Spor Bakanı Azad Rehimov ile bir araya geldi.

Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleştirilen görüşme sırasında Azeri Bakan Rehimov, ülkesinde düzenlenecek  uluslararası  organizasyonlar hakkında bilgi aktardı.Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç ise Türkiye'nin son yıllarda düzenlediği önemli spor organizasyonlarını hatırlatarak, "Sizle bu konudaki tecrübelerimizi paylaşmayı seve seve kabul ederiz" ifadesini kullandı.

Bakan Kılıç, Türkiye'de gerek gençlik gerekse spor alanında gerçekleştirilen yatırımlar hakkında bilgiler paylaştıktan sonra Azeri Bakanı, daha sonra yeniden bir araya gelmek üzere Türkiye'ye davet etti.

SPORTACCORD BAŞKANI VİZER: "ORGANİZASYON ÇOK GÜZEL GEÇİYOR"

Bakan Kılıç, gün içindeki ikili temaslar çerçevesinde SportAccord Başkanı  Marius Vizer ile de görüştü. Görüşmede Vizer, organizasyon anlamında hiçbir sıkıntının yaşanmadığını  belirterek, "Antalya otellerinin servis ve  konaklama konusundaki  kalitesini zaten biliyorduk Buradaki organizasyonun çok faydalı iyi  güzel geçtiğini söyleyebilirim" dedi.

Aynı zamanda Dünya  Judo Federasyonu olan Vizer, Samsun'da 28-30 Mart tarihlerinde düzenlenen Dünya Grand Prix Judo Şampiyonası'nda Türkiye'nin gösterdiği organizasyon başarısından da övgüyle bahsetti.

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.