İstanbul da yaşadığı zorluklar nedeniyle 4 yaşında karaciğer nakli olan torunu Berkecan ve oğlu ve gelinini yanına alarak memleketi Zonguldak’a dönen (40) yaşındaki Gülten Türkmen yıllardır görüşmediği ailesinden kalan evin satıldığını öğrenince eşyaları ile sokakta yaşamaya başladılar.
Karaelmas Mahallesi Alsancak sokakta yaşamaya başlayan 23 yaşındaki işsiz baba Tuncay Türkmen’den alınan parça ile 4 yaşındaki oğluna İstanbul Okmeydanı’ndaki özel bir hastanede karaciğer nakli yapıldı.
Oğlu Berkecan’a stent takıldığını da belirten baba, “Bu kadar sıkıntılar içerisinde olmamıza rağmen oğlum merdivenlerden düşerek sol ayağını da kırması bizleri oldukça zor durumda bıraktı. Bir taraftan oğlumun durumu diğer taraftan annemin bel fıtığından ameliyat olması nedeniyle çok çaresiz kaldım ve devlet yetkililerinden destek bekliyorum” dedi.
Öte yandan Sağlık Bakanlığı’nın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün de aile ile ilgili çalışma başlattığı öğrenildi.