Odunpazarı Belediyesi Seramik Park’ta kurulan “BUKA Dönüşüm Atölyesi”nde çalışmalar devam ediyor. 17 Ağustos tarihinde başlayan çalışmalarda çocuklar geri dönüşüm hakkında bilinçlendirilirken aynı zamanda gerçekleştirilen etkinliklerle çocukların el becerileri gelişiyor.
ATMIYORLAR, ÜRETİYORLAR
BUKA Dönüşüm Atölyesi’nde çocuklar alanlarında uzman eğitmenler eşliğinde atık kâğıtlardan ve atık malzemelerden (pet şişe, karton, plastik, cam) yeni ürünler üretiyorlar. Pet şişe kapaklarından kukla, plastik kutulardan araba, meyve suyu kutularından kuşyemliği, gazete, dergi ve benzeri atık kâğıtlardan elbise ve kâğıt hamurundan takı yapımı gibi daha bir çok etkinlik atölyede çocuklar tarafından gerçekleştiriliyor.
İlk aşaması 4 hafta olarak başlatılan projenin 11 Eylül tarihinde sona ereceğini belirten yetkililer, yeni kayıtların eylül ayında başlayacağını ifade ettiler.