Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesi Tendürek Dağı bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda Samsun Termeli Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Özdemir şehit oldu. Evli ve iki çocuk babası olan şehit Özdemir'in naaşı Samsun-Çarşamba Havalimanına akşam saatlerinde getirildi. Şehidin eşi Ebru Özdemir, 7 yaşındaki oğlu Burak Özdemir ve 2 yaşındaki oğlu Kaan Özdemir, babalarının cenazesiyle aynı uçakta Samsun’a getirildi.
Şehit Özdemir'in cenazesini anne Ayşe, baba Hicabi Özdemir ile yakınları, Samsun Vali Yardımcısı Recep Yüksel, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, kamu kurumlarının müdürleri ile askeri erkan tarafından karşılandı.
Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, uçaktan alınıp askerlerin omzunda taşındı. Bu sırada fenalık geçiren şehidin annesi Ayşe Özdemir'i AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan teskin etti. “Oğlum senin daha çok hayallerin vardı”
Anne Ayşe Özdemir, kadın astsubayların desteğiyle sedyede oğlunun cenazesinin gelmesini bekledi. Oğlunun cenazesinin cenaze aracını konulmasından sonra sedyeyle oğlunun yanına giden anne Ayşe Özdemir, oğlunun tabutuna son kez dokunarak, “Oğlum senin daha çok hayallerin vardı” diyerek ağıt yaktı.
Özdemir'in cenazesi, Terme Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Cenaze yarın Terme ilçesi Sakarlı Mahallesi'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından aile kabristanlığında toprağa verilecek.