Samsunlu kadın girişimciler bu fırsatı kaçırmasın EKONOMİ
Paylaş

Samsunlu kadın girişimciler bu fırsatı kaçırmasın

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) ve Samsun Girişimci Kadınlar Derneği (SAGİKAD), 18-30 yaş aralığındaki kadın girişimcilerin girişimcilik eğitimi alması içirin işbirliği yapıyor.

KASİF Başkanı Osman Reis ve SAGİKAD Başkanı Berrin Şenel yaptıkları ortak açıklamada Samsun’daki kadın girişimcilere çağrıda bulunarak kendi işini kurmak isteyen kadın girişimcilerin KASİF’in düzenlediği girişimcilik eğitimlerine katılmaları çağrısında bulundular.

KASİF Başkanı Osman Reis, Federasyon olarak kadın girişimcilere her türlü desteği verdiklerini söyleyerek, “Federasyon olarak kadın girişimci sayısının artması ve kadınların iş gücüne daha çok katımlı için her türlü desteği veriyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen 'KASİF Gençlerin Girişimcilik ve Geleceklerini Destekleme Projesi' kapsamında 2 Ağustos ve 23 Ağustos tarihleri arasında Samsun’da düzenlenecek olan girişimcilik eğitimlerine 30 yaş altı kadın girişimcilerin de katılımını sağlamayı hedefliyoruz. Kendi işini kurmak isteyen, bir iş fikrine sahip 18-30 yaş arası bayanlarımızı girişimcilik eğitimlerine bekliyoruz. Girişimcilik eğitimlerine başvurmak isteyen adayların www.kasifgirisimcilikakademisi.com adresinden başvurularını yapmaları gerekiyor” diye söyledi.

Girişimcilik eğitimlerine katılımın ücretsiz olduğunu belirten Reis, “Girişimcilik eğitimlerini başarıyla tamamlayan bayan girişimcilerin bir işyeri kurmaları halinde KOSGEB’den 30 bin TL hibe ( destek oranı yüzde 80), 70 bin TL sıfır faizli kredi olmak toplam 100 bin TL destek almaya hakkı kazanacaklar” diye konuştu.

SAGİKAD Başkanı Berrin Şenel de, Türkiye’de kadın girişimci sayısının yetersiz olduğundan bahsederek, “Devletimiz tarafından kadın girişimcilere yönelik pozitif ayrımcılık uygulanıyor. KOSGEB’in Girişimcilik Desteği’nden kadınlarımıza erkeklere oranlla 10 puan daha fazla, yüzde 80 oranında geri ödeme sağlanıyor. Kadın girişimcilerimizin sayısını arttırmak için KASİF’in düzenlediği girişimcilik eğitimleri çok önemli bir fırsat, kendi işini kurmak isteyen kadınlarımız bu fırsatı iyi değerlendirmelidirler. Samsunlu kadınlara çağrıda bulunarak bu fırsatı kaçırmamaları gerektiğini söylüyorum” dedi.

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.