Sıcaklık, iç ve doğu kesimlerde 6 ila 12 derece olmak üzere Türkiye genelinde azalacak. Kuzey ve doğu kesimler yağışlı geçecek.
14 İLE UYARI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Samsun'un doğu ilçeleri, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Hopa, Van'ın güney ilçeleri, Muş, Hakkari, Bitlis, Siirt ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığı, iç ve doğu kesimlerde hissedilir derecede (6 ila 12 derece) olmak üzere Türkiye genelinde azalacak.
KUVVETLİ YAĞIŞ
Yağışların Samsun'un doğu ilçeleri, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Hopa, Van'ın güney ilçeleri, Muş, Hakkari, Bitlis, Siirt ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.
BACA VE SOBA GAZI ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT
Meteoroloji yurdun doğu kesimlerinde görülecek kuvvetli lodos nedeniyle meydana gelebilecek soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtti.
KUVVETLİ RÜZGAR
Rüzgarın; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında kuzeyli yönlerden kuvvetli, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güney ve batısında kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklenirken Meteoroloji yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da vatandaşları uyardı.
ZİRAİ DON
Meteoroloji'den bir de zirai don uyarısı geldi. Bu gece Karadeniz, Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Göller yöresi, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde hafif ve yer yer orta kuvvette don olayı beklendiğinin altını çizen Meteoroloji, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı zirai faaliyette bulunan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.
SAMSUN: Çok bulutlu ve kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların akşam saatlerine kadar doğu ilçelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor.(4)
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Amasya ve Tokat çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Samsun'un doğu ilçeleri, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.