Sheraton otelde organize edilen kahvaltıya Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Yurt ve Zennube Albayrak, daire başkanları, şube müdürleri ile İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, belediye başkan yardımcıları ile İlkadım Belediyesi birim müdürleri ile yöneticileri katıldılar.
Başkan Yılmaz kahvaltıda yaptığı konuşmada bu organizasyonun her iki belediye arasındaki kaynaşmaya destek olacağını belirterek, Zaten var olan iyi ilişkilerin gelişmesi aynı zamanda verilen hizmete de olumlu yansıyacak. Bu arada şu an içerisinde bulunduğumuz eseri Samsuna kazandırdığı için Tanrıverdi ailesine de bu vesile ile bir kez daha teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Bu eser Samsunumuza uzun yıllar boyunca hizmet edecektir. dedi.
SAMSUNUMUZ 2019A TAŞIMANIN HEVESİ VE HEYECANI İLE MEŞGULÜM
Önümüzdeki 4 yıllık süreci çok önemsediğini ifade eden Başkan Yılmaz, sözlerini şu şekilde devam ettirdi; Çünkü bu süreç bizi 19 Mayıs 1919un yüzüncü yılına taşıyacak. Samsunu böylesine bir sürece taşıyan, böylesine Samsunun marka değerini yükselteceğine de inandığımız bir sürecin ve 2019da da bu marka değere yakışacak bir şehir ortaya çıkartmaktan mutluluk duyacağımız bir sürecin bir tarihin son 4 senesindeyiz. Kurtuluş savaşının ilk adımının atıldığı Samsunu bu sürecin sonunda yani 100. yıl dönümünde şehircilerin bir masaya yatıracağını, bu önemli süreçte bu şehir için ne yapıldığını ve örnek olması gösterge olması gereken 19 Mayıs şehri için ne yapılmış, neler kazandırılmış diyeceklerini düşünüyorum. En azından biz şehir yöneticileri şehrin bu tarihi misyonuna yakışan, onu yücelten ne yaptık diye kendi kendimizi sorgularız. Onun için bu önümüzdeki 4 yılı ben çok önemsiyorum. Bana zaman zaman bazı misyonlar yükleyenler oluyor. Ben ise Samsunumuzu 19 Mayıs 2019a taşımanın hevesi ve heyecanı içindeyim, bununla meşgulüm. Atatürkün Samsuna çıktığı yerden başlayıp kaldığı yer olan mıntıka Palas oteli yani şimdiki müze ve Atatürk heykelinin de bulunduğu alanı bir bütün olarak düzenleyip bir 19 Mayıs ruhu yaratmak istiyoruz.
BATIPARKA OKÇULUK VE ATICILIK BADIRLIYA BUZ PATENİ VE BOWLİNG
2017 yılında Samsunda yapılacak olan İşitme Engelliler Olimpiyatlarının Samsun ve İlkadım İlçesi için önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın önemli projeleri var. Batıparka uluslararası standartlarda okçuluk ve atıcılık tesisleri yapılacak. Özellikle olimpik standartlarda yapılması düşünülen buz pateni tesislerini ise Badırlıda belirlediğimiz alana yaprak şehri biraz daha güneye çekip gelişmesine de katkı vereceğiz. Hemen bu buz pateni tesisinin yanına da bir bowling tesisi yapılacak. İlkadım belediyemiz bu vesile ile spor altyapısı olarak da gelişecek.
RAYLI SİSTEM TEKKEKÖYE UZUYOR
2019a giden 4 yıllık süreçte raylı sistemi Shell Kavşağından Tekkeköye kadar uzatacaklarını dile getiren Başkan Yılmaz, Altyapının raylı sistemin geçeceği yol bölümünü büyük oranda tamamladık. Şu an araba ile isteyen vatandaşlarımız bu tercihli yolu kullanarak Tekkkeköye gidebiliyor. Raylı sistemin ray döşemesi, elektrik işleri, sinyalizasyon gibi projelerinin ihale sürecini gerçekleştirdik ve önümüzdeki sene tüm bu işlerin inşaat işlerine başlayacağız. Bu yaz vagonların da siparişini vereceğiz. Bunun arayışı içerisindeyiz. 2017 olimpiyatlarına kadar, 2017 yılı Eylül ayına kadar bu projeyi tamamlamamız gerekiyor ve bunun uğraşı içerisindeyiz diye konuştu.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve beraberindekiler kahvaltı sonrasında Sheraton oteli gezerek yetkililerden bilgi aldılar.