Samsun Hava Durumu SAMSUN HABERLERİ
Paylaş

Samsun Hava Durumu

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü'nden alınan son bilgilere göre Samsun'da hava parçalı, zamanla az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde kısa süreli hafif sağanak yağışlı 12 derece.

Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde Kastamonu ve Ordu çevrelerinin aralıklı yağışlı geçmesi beklenmektedir. Yağışlar genellikle yağmur, iç ve yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacak.

HAVA SICAKLIĞI: 2-6 derece Celsius düşerek mevsim normalleri civarında seyretmesi beklenmektedir.

RÜZGAR: Öğlene kadar batı ve kuzeybatıdan; öğleden sonra güney ve günaydoğudan hafif ve orta kuvvette, Ordu, Tokat ve Samsun çevreleri ile Kastamonu ve Sinop’un kıyı kesimlerinde batı ve güneyli yönlerden yer yer fırtına (60-100 km/sa) şeklinde esmesi beklenmektedir.

UYARILAR
KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: 1)Samsun, Ordu ve Tokat çevrelerinde güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-70 yer yer 80 km/saat, Ordu’nun yükseklerinde 100 km/saat) beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve doğlagaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. 2)Kastamonu ve Sinop’un kıyı kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden fırtına (60-80 km/sa, Sinopta zaman zaman 90 km/sa) beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

DENİZ UYARISI:Batı Karadeniz'de rüzgarın, batısında batı ve kuzeybatı, doğusu batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/saat) kuvvetinde fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, aynı gün gece saatlerinde batısında, Perşembe (19.02.2026) günü öğle saatlerinde doğusunda etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Doğu Karadeniz'in batısında rüzgarın, akşam saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/saat) kuvvetinde fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Perşembe (19.02.2026) günü öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Samsun    Parçalı, zamanla az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde kısa süreli hafif sağanak yağışlı.        12
19 Mayıs    Parçalı, zamanla az bulutlu ve açık.        11
Alaçam    Parçalı, zamanla az bulutlu ve açık.        12
Asarcık    Parçalı, zamanla az bulutlu ve açık.        8
Ayvacık    Parçalı, zamanla az bulutlu ve açık.        12
Bafra    Parçalı, zamanla az bulutlu ve açık.        10
Canik    Parçalı, zamanla az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde kısa süreli hafif sağanak yağışlı.        11
Çarşamba    Parçalı, zamanla az bulutlu ve açık.        12
Havza    Parçalı, zamanla az bulutlu ve açık.        8
Kavak    Parçalı, zamanla az bulutlu ve açık.        8
Ladik    Parçalı, zamanla az bulutlu ve açık.        6
Salıpazarı    Parçalı, zamanla az bulutlu ve açık.        12
Tekkeköy    Parçalı, zamanla az bulutlu ve açık.        13
Terme    Parçalı, zamanla az bulutlu ve açık.        14
Vezirköprü    Parçalı, zamanla az bulutlu ve açık.        10
Yakakent    Parçalı, zamanla az bulutlu ve açık.        13
Ladik Kayak M.    Parçalı, zamanla az bulutlu ve açık.        0

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.