SAMSUN HABER - DİSK, KESK, TMMOB, TTB ortak bir basın açıklaması yaptı. Yapı-Yol Sen Şube Kadın ve İnsan Hakları Sekreteri Uğurcan Albak tarafından yapılan açıklamada, pahallığa ve yoksulluğa vurgu yapıldı.
Albak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Bir avuç sermayedar için, yandaş şirketler için dedikleri doğru olabilir. Ama emekçiler için halk için işsizlik büyüyor, pahalılık artıyor, borçlar kabarıyor, faturalar şahlanıyor. Alım gücümüzün düştüğünü her gün çarşıda, pazarda, markette yaşadıklarımızla biliyoruz. İşsizliğin arttığını artık hemen her evde olan işsizlerden, özellikle genç ve kadın işsizlerden görüyoruz. Her gece yarın nelere zam gelecek, eriyen ücretlerimizle nasıl geçineceğiz, kapıya dayanan kara kışı nasıl atlatacağız endişesiyle yatıyoruz. Her sabah paramızın döviz ve zamlar karşısında adeta pula döndüğü, yoksulluğun ve işsizliğin arttığı bir güne uyanıyoruz. Bu zorlu süreçte TBMM’de hepimizin geleceğini yakından ilgilendiren, 2022 Bütçe yasa teklifi görüşülüyor. Bütçede gelirlerin kimlerden sağlanacağı ve kimler için harcanacağı belirleniyor. Anayasasında sosyal-hukuk devleti yazan bir ülkelerde, oluşturulacak bütçeler ile toplumun ezici çoğunluğu, üreten emekçi çoğunluğu korunabilir. Ancak ne yazık ki Türkiye’de yıllardır bütçeler ülke kaynaklarının, emekçilerden, halktan alınan vergilerin sermayeye-patronlara, yandaşlara aktarılmasının bir aracı haline dönüşmüştür. Ve yaptıkları yapacaklarının teminatıdır. Bu ülkenin işçileri, emekçileri olarak yarattığımız değerlerin, oluşturduğumuz kaynakların insanca bir yaşam, insanca çalışma koşulları ve iş güvencesi, parasız kamusal hizmet olarak geri dönmesini istiyoruz.
Gelirde adalet, vergide adalet istiyoruz. 2022 bütçesi ve asgari ücreti belirlenirken “geçinemiyoruz” diye haykıran milyonların talepleriyle omuz omuza mücadeleye çağırıyoruz."
GÜNCEL
Samsun'da işçilerden 'geçinemiyoruz' eylemi
SAMSUN HABER - Yapı-Yol Sen Şube Kadın ve İnsan Hakları Sekreteri Uğurcan Albak, "Emekçiler için halk için işsizlik büyüyor, pahalılık artıyor, borçlar kabarıyor, faturalar şahlanıyor, geçinemiyoruz" dedi
HABER MERKEZİ
İçerik Sağlayıcı
Tarih: 16.11.2021 18:03
Yorum Yap
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN DİJİTAL İÇERİK ÜRETEN MEMURLARA DİSİPLİN UYARISI
Eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk Hayatını Kaybetti: Türk Siyasetinin Acı Kaybı
23 Ocak 2025 günlük burç yorumları! Akrep, Balık, Başak, Aslan, Terazi, Koç, Yengeç, Oğlak, Yay ve diğer burç yorumları
Samsunlu diş hekimi Erhan Tüzgiray, eşi ve çocukları ile Kartalkaya oteli yangınında can verdi
22 Ocak 2025 günlük burç yorumları! Akrep, Balık, Başak, Aslan, Terazi, Koç, Yengeç, Oğlak, Yay ve diğer burç yorumları