Samsun'da 605 Korona virüsten taburcu oldu SAĞLIK
Paylaş

Samsun'da 605 Korona virüsten taburcu oldu

Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, Samsun'da 605 Korona virüs hastasının iyileşerek taburcu olduğunu açıkladı

SAMSUN HABER - Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, Samsun’da yeni tip koronavirüs hastalığıyla yürütülen etkin mücadele sayesinde dün itibariyle 605 Covid-19 hastasının iyileşerek taburcu olduğunu söyledi. 

Oruç, Samsun'da pik döneminin atlatıldığını ancak vatandaşların dikatli davranmaya devam etmesi gerektiğini kaydetti. Yürütülen eş güdümlü çalışma sayesinde hastanelerdeki tedavi ekipleriyle, sahada temaslı hastaları takip eden filyasyon ekiplerinin tam bir uyum içinde görev yaptığını belirten Sağlık Müdürü Oruç, bu çalışma sayesinde vaka sayısında her geçen gün düşüş yaşadıklarını, ancak tüm olumlu verilere rağmen Ramazan ayının ve bayram sürecinin salgının kontrol altına alınmasında kritik bir dönem olduğunu vurguladı.
Ramazan ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belirttiği gibi tedbirlere en üst düzeyde uyulduğu takdirde çifte bayram yaşanabileceğini belirten Oruç, bu sene iftar misafirliklerine ara vermemiz gerektiğini, Ramazan Bayramı'nda da yüz yüze görüşme yerine telefonla, görüntülü olarak büyüklerimizi arayarak bayramlarını kutlamamızın daha doğru olacağını vurguladı. 
 

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.