Rahmet ayı, yardımlaşma şöleni olsun GÜNCEL
Paylaş

Rahmet ayı, yardımlaşma şöleni olsun

Kimse Yok Mu, bu Ramazan'da da Samsun'da her gün bin kişiye sıcak yemek vermeyi hedefliyor. Hayırseverlere de çağrıda bulunan Kimse Yok Mu Samsun Şube Başkanı Mustafa Baş, "Rahmet ayı, yardımlaşma şölenine dönüşsün istiyoruz" dedi

HABER MERKEZİ İçerik Sağlayıcı Tarih: 20.06.2013 17:02

Yurt içi ve dünya genelindeki binlerce gönüllüsüyle ihtiyaç sahiplerine yardımlarını ulaştıran Kimse Yok Mu, rahmet ve merhamet ayı Ramazan hazırlıklarını hızla sürdürüyor. Samsun Şube Başkanı Mustafa Baş, yardımlaşma şöleninin yaşanmasını istediklerini söylüyor.

Yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle açıklama yapan Kimse Yok Mu Samsun Şube Başkanı Mustafa Baş, her Ramazan olduğu gibi bu Ramazan da da her akşam 8 (sekiz) ayrı noktada mobil araçlarla iftar yemeği verileceğini söyledi. Bin kişiye verilen sıcak iftar yemeği yanında, gıda kolisi yardımları ve giyim yardımlarının da yapıldığını ifade eden Baş, "İhtiyaç sahipleri bu yıl da kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. Kimse Yok Mu olarak, hayırseverlerin insanların sizlerin bağışları ile yüzünü güldürmeyi hedeflemekteyiz" dedi. Baş, gıda kolisi veya günlük yemek ücreti vererek hayır yapmak isteyenlerin, kendilerinin de etkinliğe katılarak dağıtım yapabileceğini ifade etti.

5,5 TL'YE BİR KİŞİ DOYUR

Rahmet ve merhamet ayı Ramazan'ın bu yıl yardımlaşma şölenine dönüştürmeyi arzu ettiklerini söyleyen Mustafa Baş, "Bir ucu Türkiye’ye, diğer ucu Afrika’ya, bir ucu Bosna’ya, diğer ucu Afganistan’a, Nil kıyısına, bozkır soğuğuna uzanan sofralarda, Ramazan bereketini ve coşkusunu herkesin tatmasını arzu ediyoruz. Şube olarak Samsun'da bu faaliyetlerde bulunsak da, Türkiye’nin 81 ilinde ve dünyanın dört bir yanındaki iftar çadırlarında yoksul ve kimsesiz insanlarla bir araya geliyoruz" diye konuştu. Baş, bir kişinin yemek maliyetinin ise 5,5 TL olduğunu söyledi.

İYİLİK İÇİN NİYETLİYİZ

Ramazan ayı içerisinde Kosova ve Bosna'ya da gidileceğini ifade eden Mustafa Baş, "Oradaki ihtiyaç sahiplerine de ülkemizden yardımlar götüreceğiz. Bu yılki sloganımız da, 'Bu Ramazan'da Bir Dünya İyilik İçin Niyetliyiz'. Hayırseverlerimizin desteğiyle bu iyilikleri, dünyaya yaymaya devam edeceğiz" dedi.

Kimse Yok Mu'ya yapılan bağış ve yardımların gelir vergisi beyannamesinde bildirilecek gelirlerden indirildiğini ifade eden Mustafa Baş, "Hayırseverlerce gıda bankacılığı kapsamında bağışlanan gıda, giyim, temizlik, yakacak malzeme bağışları da gider olarak yıllık kurum kazancından indirilebiliyor" diye konuştu.

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.