Bayramların, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, kardeşçe kucaklaştıkları günler olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Sevgi kapılarının ardına kadar açıldığı bu müstesna günlerde kırgınlık ve dargınlıkların yerini hoşgörü alır" dedi.
ÖZEL GÜNLER
Başkan Genç, "Toplumsal birlikteliği sağlayan değerlerin anımsandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı Ramazan Bayramını hep birlikte karşılamanın mutluluğu içindeyiz. Onbir ayın sultanı mübarek Ramazan ayını uğurlamanın hüznünü yaşarken, diğer yandan da ramazan ayının mükafatı olan Ramazan Bayramına ulaşmanın sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yaşamımızda önemli yeri bulunan bayramlarımız, kaygıların ve sıkıntıların geri plana itildiği, sevginin, saygının ve hoşgörünün pekiştiği, insan ilişkilerinin güçlendiği, umutların canlandığı özel günlerdir. Bayramlar, sevincin ve mutluluğun büyüklerimizle, gençlerimizle, çocuklarımızla, eş, dost ve akrabalarımızla paylaştığımız çok özel günlerdir" diye konuştu.
BAYRAMLAR ÖNEMLİ
Manevi duyguların doruğa ulaştığı, birlik ve beraberliğin perçinlendiği bayramların insanların iç dünyalarında yarattığı huzur kadar, sosyal dayanışma açısından da büyük önem taşıdığını belirten Genç, mesajında şunları söyledi: "Yardımlaşma ve dayanışmanın önem kazandığı bayramlarda, ihtiyaç sahibi olanlara yardım eli uzatmalı ve bayramın coşkusunu onlara da yaşatmalıyız. Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, geleneklerin uygulanarak gelecek kuşaklara aktarıldığı, millet olma şuurunun şekillendiği ve kuvvetlendiği günlerdir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Samsunlu hemşerilerimin Ramazan Bayramını kutluyor, sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmelerini Allah'tan niyaz ederim."
BAYRAMLAŞMA CKM'DE
Bu arada Caik Belediye Başkanı Osman Genç, bayram coşkusunu bayramın 1. günü saat 15.00'da Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenecek bayramlaima töreninde vatandaşlarla paylaşacak. Ayrıca yine CKM'de düzenlenecek olan Bayram Şenliği'nde ise çocuklar ve büyükler bayramın tadını çıkaracak. Başkan Osman Genç, herkesi CKM'deki bayramlaşma törenine ve Bayram Şenliği'ne davet etti.