Orhaneli’nde şenlik heyecanı GENEL
Paylaş

Orhaneli’nde şenlik heyecanı

Bursa’nın Orhaneli ilçesinde bu yıl 25’incisi düzenlenen ’Karagöz Kültür Şenliği ve Yörük Türkmen Şöleni’ başladı.

HABER MERKEZİ İçerik Sağlayıcı Tarih: 15.07.2016 17:56
Bursa’nın Orhaneli ilçesinde bu yıl 25’incisi düzenlenen ’Karagöz Kültür Şenliği ve Yörük Türkmen Şöleni’ başladı.


Orhaneli Kargöz Kültür Şenlikleri ve Yörük Türkmen Şöleni, şenlik komitesi tarafından Atatürk anıtına çelenk konulması ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, kültürel mirasımıza sahip çıkmak için bu şenliğin önemli olduğunu belirterek, “Geçmişimize sahip çıkalım ki geleceğimiz garanti altında olsun” dedi.


Şehit ve gaziler için pazar günü mevlid-i şerif okutacaklarını belirten Tatlıoğlu, “İçinde vatan ve millet sevgisi olan herkesi pazar günü Orhaneli’ye davet ediyorum” diye konuştu.


Program Karagöz-Hacivat gösterisiyle devam etti. İlçe halkının ilgi gösterdiği tören, Karagöz heykeline çelenk sunulmasıyla sona erdi.

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.