Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan yaptığı açıklamada imzalanan protokolle Irakın kuzeyinde başta Türkmenler olmak üzere yardım bekleyen insanların temel ihtiyaçlarına katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirtti.
Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin ise, Iraklı Türkmenlere ve çatışmadan etkilenenlere her geçen gün daha fazla insani yardım gerekiyor. Türkiye 12 Hazirandan beri Türkmeneline toplam 92 TIRlık insani yardım gönderdi. AFAD koordinasyonunda, Türk Kızılayı, TİKA, belediyeler ve STKların yardımları Sincar, Kerkük, Telafer, Erbil, Duhok başta olmak üzere insani dramın yaşandığı kentlere ulaştırıldı. Gıda maddesinin yanı sıra, giysi, temizlik ve sağlık malzemesi, çocuk maması ve içme suyu taşıyan 16 tır yardım malzemesi de Erbile gönderildi dedi. Keskin ayrıca kendilerine bu konuda destek sağlamayı amaçlayan Ondokuz Mayıs Üniversitesine ve Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akana teşekkürlerini iletti.
Protokol çerçevesinde Ondokuz Mayıs Üniversitesinin çalışanları, öğrencileri, mezunları ve ailelerinin yardım kampanyasına destek vermeleri için Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü e-posta, mesaj, afiş vs. yoluyla bilgilendirme yapacaktır.
Yardım kampanyası kapsamında Türkmenlere ibaresi belirtilerek Türk Kızılayının Ziraat Bankası Samsun Şubesi 1868-5617 numaralı hesabına ve yine bütün bankalardaki 2868 numaralı hesabına maddi yardım yapılabilecektir.