Niğdeil Özel İdaresine İHA Alındı GENEL
Paylaş

Niğdeil Özel İdaresine İHA Alındı

Niğde İl Özel İdaresi harita yapımında kullanılmak üzere sabit kanatlı insansız hava aracı (İHA) aldı.

HABER MERKEZİ İçerik Sağlayıcı Tarih: 02.06.2016 13:21
Niğde İl Özel İdaresi harita yapımında kullanılmak üzere sabit kanatlı insansız hava aracı (İHA) aldı. İHA test uçuşlarını başarıyla tamamlayarak hizmet vermeye başladı.


İHA’nın halihazır harita yapımı olmak üzere; yol projeleri, sayısal yükseklik modeli, yüzey modeli, sayısal ortofoto üretimi gibi kuruma yüksek maliyeti olan projelerdeki maliyetleri azaltacağı bildirildi.


İHA tek batarya ile yaklaşık 40 dakika havada kalabildiği ve bu süre içerisinde maximum 974 metre yükseklikten 8 km2 bir alanın haritasını yapabilme özelliğine sahip olduğu, ayrıca 1,5 cm hassasiyetinde harita üretebildiği ifade edildi.

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.