Niğde Belediyesi kurum personelinin hizmet kapasitesinin geliştirilmesi için başlatılan projeyle Ankara’dan gelen uzman eğiticiler tarafından "Elektronik Belge Yönetim Sistemi" ve "e-imza Farkındalık Çalışmaları" kapsamında verilen pratik ve teorik eğitimler 3 gün sürecek.
Niğde Belediyesinin Stratejik Planında yer alan, kurumsal kapasitenin artırılması amacıyla verilen eğitimlerde kurum personelinin hizmet kapasitesinin geliştirilmesi hedefleniyor. Bürokratik işlemler ve evrak trafiğinin azaltılmasının da amaçlandığı eğitimlerde, kurum personeli e-imza sistemi için geçiş süreci eğitimi alıyor.
Eğitimler tamamlandıktan sonra geçiş sürecinin ardından, kurum personeli teknik altyapısı hazır olan e-imza uygulamasını kullanmaya başlayacak. Böylece bürokratik işlemler ve evrak trafiği büyük oranda azalmış olacak.