Muhalefette samimiyet yok SİYASET
Paylaş

Muhalefette samimiyet yok

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, anayasanın değiştirilmesiyle ilgili samimiyet olması gerektiğine dikkati çekerek, "Bu samimiyeti diğer siyasi partilerde bulamadık" dedi

HABER MERKEZİ İçerik Sağlayıcı Tarih: 28.05.2013 14:50

Samsun'da vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, anayasa değişikliği çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Muhalefet partilerini 'samimi olmamakla' eleştiren Demir, uzlaşma sağlanamazsa referanduma gidileceğini söyledi.

AK Parti İlkadım İlçe teşkilatı, Anadolu ve Kadıköy Mahallesi sakinlerini Kadıköy Koruluğu'nda düzenledikleri bir kahvaltıda bir araya getirdi. Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı İhsan Kurnaz, il genel meclisi, mahalle teşkilatı ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda vatandaşın hazır bulunduğu program piknik havasında geçti. Burada konuşan İlçe Başkanı İhsan Kurnaz, "Uzun zamandır mahallelerle bir araya gelememiştik. Hasbihal edelim, ülkemizin gelişen olaylarıyla ilgili sormak istediklerinizi dinleyelim, bizim söylemek istediklerimizi söyleyelim diye buradayız" dedi.

İLKADIM TEŞKİLATINA TEŞEKKÜR

Milletvekili Cemal Yılmaz Demir de konuşmasına makam ve mevkilerin bir sonunun olduğunu belirterek, "Sonu olmayan bir şey varsa, o da insanlarla iç içe olmak, birlik beraberlik içerisinde olmak, kardeşlik havasını beraber tenefüs etmek, gönül diyaloglarını kurabilmektir. Onun için bizi bir araya getiren İlkadım ilçe teşkilatı ve mahalle başkanlarına teşekkür ediyorum" sözleriyle başladı.

YENİ REFERANDUM KAPIDA

Konuşmasında TBMM'de yeni bir anayasa değişikliği çalışmasının yürütüldüğüne değinen Milletvekili Demir, "Anayasanın değiştirilmesiyle ilgili samimiyet olması lazım. Bu samimiyeti diğer siyasi partilerde bulamadık. Sürekli zamanın uzatılmasını istediler. Her zamanda uzatılması için pay verdik pay verdik ama maalesef netice alamadık. En son nisan sonunda süre bitmişti. Son bir kez daha haziran sonuna uzattık. Bu çalışmalar sürsün, bitmezse AK Parti olarak kendi teklifimizi meclise getirelim diye bu Haziran ayında ya meclisi kapatmayacağız ya da kapatıp kısa süre içerisinde açacağız. Öyle gözüküyor ki Eylül ekim gibi yeni referandumla karşınızda olacağız" dedi.

ÜLKE AK PARTİ'YLE İVME KAZANDI

30 yıldan beri gelen bütün siyasi iktidarların, 'Bizi iktidar yaparsanız sizi bu Kenan Evren anayasasından kurtaracağız' diye söz verdiğini ifade eden Demir, "Hiçbiri bunu başaramadı. AK Parti olarak geçtiğimiz yıllarda 'gelin bu darbe anayasasından ülkeyi kurtaralım' dedik, fakat bütün muhalefet partileri tek bir safta yer alarak hayır cephesi oluşturdular. Buna rağmen milletimiz yüzde 58 oyla, anayasanın değiştirilmesine teklif verdi. Bundan dolayı size özellikle teşekkür ettim, bütün bu engellemelere rağmen, 2002'de devraldığımız kötü tabloya rağmen bugün ülkemiz çok güzel bir ivme kazanmışsa bu milletimizin AK Parti'ye verdiği destek sayesinde olmuştur" diye konuştu.

Milletvekili Demir, konuşmasının ardından vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.