Liseli gençler kadına şiddet i tartıştı GÜNCEL
Paylaş

Liseli gençler kadına şiddet i tartıştı

Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri, kadına yönelik şiddetin boyutlarını düzenledikleri canlı yayında enine boyuna masaya yatırdı

Samsun Piri Reis Mesleki ve Teknik  Anadolu Lisesi 10 Gazetecilik  öğrencileri, Kadına Yönelik Şiddeti düzenledikleri ‘Olayların İçinden’ programında canlı yayında tartıştı.

CANLI YAYINDA TARTIŞTILAR

Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi televizyon stüdyosunda yapılan programın moderatörlüğünü 10 Gazetecilik sınıfından Furkan Aytaş üstlendi. Enes Keleş, Elif Sümertaş , Simge Aksu ve Pınar Kılıç’ın konuşmacı olarak katıldığı programda, Elvan Çiçek Bolat son yaşanan kadına yönelik bir şiddet olayını, stüdyoya bağlanarak canlı olarak aktardı.

“AİLEDE EĞİTİM ÖNEMLİ”

Programda öğrenciler Türkiye’de kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığına işaret ederek, bu konuda asıl çözümün ailede başladığını, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için eğitim çalışmalarının da arttırılması gerektiğini vurguladılar. Kadına şiddete  mutlaka ‘dur’ denilmesi gerektiği üzerinde birleşen genç iletişimciler, şiddete maruz kalan kadınların mutlaka güvenlik güçleri ve kadın kuruluşlarından destek istemesi gerektiğini ifade ettiler.

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.