KÖY-TÜR üreticileri 'Keskinoğlu Modeli'ni istiyor! EKONOMİ
Paylaş

KÖY-TÜR üreticileri 'Keskinoğlu Modeli'ni istiyor!

Mahkeme tarafından 30 Eylül tarihinde iflasına karar verilen KÖY-TÜR firmasına fason üretim yapan üreticiler biraraya gelerek içerisinde bulundukları sıkıntılı durumdan kurtulmak için çözüm arayışına girdi.

HABER MERKEZİ İçerik Sağlayıcı Tarih: 04.10.2020 17:55
Mahkeme tarafından 30 Eylül tarihinde iflasına karar verilen KÖY-TÜRfirmasına fason üretim yapan üreticiler biraraya gelerek içerisinde bulundukları sıkıntılı durumdan kurtulmak için çözüm arayışına girdi. Üreticiler devletin iflas eden Keskinoğlu Firması'nın hisselerini Ziraat Bankası'nın alarak kurtardıkları gibi KÖY-TÜR'ü de aynı şekilde kurtarmasını istiyor. 


SİYASETTEN DESTEK BEKLENMEKTE

İflas kararının ardından bölgedeki çiftliklerde bulunan yaklaşık 1.5 milyon civarındaki civcivin ölümle karşı karşıya kaldığını belirten üreticiler, KÖY-TÜR yetkililerinin iyi niyetli davranışları sonucunda geçici faaliyet  belgesi alınması sonucunda civcivlere yem tedariki yapılarak kurtarıldıklarını ifade etti.

ÜRETİCİ ÇOK ZOR DURUMDA

KÖY-TÜR firmasının iflası ile beş bin kişinin mağdur olacağını, bu rakamın küçük bir ilçe nüfusuna tekabül ettiğini ifade eden üreticiler, devletin Keskinoğlu firmasına uyguladığı modeli KÖY-TÜR'e de uygulamasını istiyor.


ORDU, SAMSUN VE AMASYA ETKİLENDİ

KÖY-TÜR firmasının iflası sonrasında Ordu, Samsun ve Amasya'da üretim yapan yüzün üzerinde üretici mağdur olduğu ifade edilirken, üreticilerle birlikte tedarikçi firmalar, nakliye firmaları, yükleme, boşaltma elemanları işsiz kaldığı yine ifade edildi.

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.