Çanakkale Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Başkanı Avukat Ali Furkan Oğuz, “Bugün, Çanakkale hukuk ve ekoloji mücadelesinde 2 yürütmeyi durdurma kararı daha aldık. Çan Helvacı köyü sınırları içinde İÇDAŞ tarafından yapılması planlanan kömür ocağı projesi hakkında Çanakkale Valiliği tarafından verilen ‘ÇED gerekli değildir’ kararına karşı Çanakkale Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu olarak açmış olduğumuz davada, Çanakkale İdare Mahkemesi, yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Ayrıca Kalkım Karaaydın köyü sınırları içinde CVK A.Ş. tarafından yapılması planlanan maden ocağı kapasite artışı projesi hakkında da yürütmeyi durdurma kararı verildi. Bu davada emeği geçen komisyonumuz üyesi meslektaşlarımıza ve tüm çevre mücadelesi savunucularına teşekkür ederiz” dedi.
ÇEVRE
Kömür Ve Maden Ocakları Projelerine Durdurma Kararı
Çanakkale’nin Çan ilçesinde yapılması planlanan Helvacı kömür ocağı projesi ile Kalkım’da yapımı planlanan maden ocağı kapasite artışı projelerinde Çanakkale Va.
Çanakkale’nin Çan ilçesinde yapılması planlanan Helvacı kömür ocağı projesi ile Kalkım’da yapımı planlanan maden ocağı kapasite artışı projelerinde Çanakkale Valiliği’nin verdiği ’ÇED gerekli değildir’ kararına karşı açılan davalarda yürütmeyi durdurma kararı verildi.
Yorum Yap
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Geleceğin Şehirleri İçin Geri Sayım Başladı: “KENTFEST 2026” 10 Aralık’ta Kapılarını Açıyor
Bu Markette Para Geçmiyor, Gençler Çevre Bilinci Kazanıyor
Atakum’da İklim Değişikliği ile Mücadele Söyleşisi Büyük İlgi Gördü
Atakum'da fidan dikimi
Canik Sıfır Atık Marketi hizmete girdi