Kolombiya’da Askeri Helikopter Düştü DÜNYA
Paylaş

Kolombiya’da Askeri Helikopter Düştü

Kolombiya’da bir askeri helikopterin henüz belirlenemeyen bir sebeple düşmesi sonucunda 16 polis memuru hayatını kaybetti.

HABER MERKEZİ İçerik Sağlayıcı Tarih: 05.08.2015 10:21
Kolombiya’da bir askeri helikopterin henüz belirlenemeyen bir sebeple düşmesi sonucunda 16 polis memuru hayatını kaybetti.


Kolombiya’da Black Hawk tipi bir askeri helikopter henüz belirlenemeyen bir sebeple ülkenin kuzey batısında bulunan ormanlık alana düştü. Kolombiyalı yetkililer, 16 polis memurunun hayatını kaybettiği kazanın, uyuşturucu kaçakçısı ve örgüt lideri Dairo Antonia Usuga David’i yakalamak üzere başlatılan operasyon sırasında meydana geldiğini söyledi. Yetkililer, ülkenin başkenti Bogota’ya 450 kilometre uzaklıkta bulunan Antioquia bölgesinde meydana gelen kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Kolombiya Savunma Bakanı Luis Carlos Villegas, helikopterin alçak irtifa bulutları nedeniyle kaza yapmış olabileceğini belirterek, helikopterin düşürülme ihtimalinin söz konusu olmadığını kaydetti. Kolombiyalı Bakan, iki farklı helikopterin de aynı operasyona katıldığını ancak herhangi bir atışın açıldığına dair bilgilerin tespit edilemediğini söyledi.


Geçtiğimiz hafta Kolombiya’nın Karayipler sahili sınırında bir helikopterin düşmesi sonucunda 11 kişi hayatını kaybetti. ABD, Usaga’nın başına 5 milyon dolar ödül koymuştu.

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.