Köktaş'tan bürokratlara uyarı SİYASET
Paylaş

Köktaş'tan bürokratlara uyarı

AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, vatandaşın kurumlarda mağdur edilmesine izin vermeyeceklerini belirterek, ''Kurumlarda keyfi bir uygulama varsa vatandaş gerçekten mağdur ediliyorsa, ilgili birimlerle üzerine gideriz'' dedi.

HABER MERKEZİ İçerik Sağlayıcı Tarih: 01.09.2012 13:36

AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, Mercan Balık Restoran'da sabah kahvaltısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Köktaş, Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun'un 'Kamu kurumları ile vatandaş arasındaki ilişkiyi düzenlemede nasıl bir yol izleyeceksiniz' sorusuna ilginç cevaplar verdi.

BÜROKRATA SAYGI, SİYASETÇİYE ZILGIT

Necdet Uzun'un sorusunu yanutlayan Fuat Köktaş, vatandaşın vergisi ile maaş alan ve varlığı vatandaşa hizmet etmek olan kamu görevlilerinin görevlerini yapmamalarına veya aksatmalarına anlam veremediğini belirterek, ''Vatandaş kamu kurumlarında işini göremediği zaman teşekkür ederek ve önünü ilikleyerek dışarı çıkıyor ama siyasetçinin kapısına gelince bu tarzı göstermiyor. Kimse göstermiyor. Vatandaş benim şöyle bir işim var şununla görüşün diyor. Ben anlamam diyor bize zılgıt atıyor. Siyasetçiler olarak böyle bir konumdayız'' dedi.

Köktaş, kamu yöneticilerini varlık nedenleri olan insanlara hizmeti yerine getirmeleri noktasında hassas olunması yönünde uyardıklarını belirterek, 'Gereğini yerine getirmezseniz bizde buralarda olduğumuz sürece gereğini yaptıracak formülleri buluruz diyoruz. Bunu herkes diyemiyor. Bazen küçük ayrıntılar kararlılık göstermeye engel oluyor. Kimseye düşman değiliz, kimseye yakın da değiliz. Biz AK Parti siyasetini temsil için buradayız. Hiç birimiz bu işi para karşılığı yapmıyor. Ticaretimizi bu işten yapmıyoruz. Şehrimize hizmet etmek adına yapıyoruz'' dedi.


İKİ AYDA RAHATLAMA VAR

Hiçbir kurum amirinin vazgeçilmez olmadığını belirten Köktaş, ''Bürokratlar bu hükümetin bakanının imzasıyla buralara geliyor. Görevi size bu hükümetin bakanı veriyor. Sizin hükümetin verdiği programda gerçekleştirdiğiniz vatandaşa hizmet, hükümetin hanesine artı yazılacak ve meyvesini seçimlerden seçimlere toplayacağız diyoruz. Yapılmayanların da hesabı sorulacağı için verdiğimiz yetkileri yerine getirmeyenler için gereğini yaparız. Geçmiş iki ayda rahatlama var. Genel siyaseti rahatlamış.

KEYFİ UYGULAMAYA GEÇİT YOK

Her vatandaşın bir görevi var. Kurumlarda keyfi bir uygulma varsa vatandaş gerçekten mağdur ediliyorsa, biz bunların üzerine ilgili birimlere iletmek koşuluyla, bizim hiç birimizin hasep sorma yetkisi yok ama ilgili birimler aracılığla gideceğimizi bilinmesini istiyoruz'' diye konuştu.

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.