Bakan Çağatay Kılıç, Samsunda esnafı ziyaret etti. Bir dizi ziyaretler için Samsuna gelen Bakan Çağatay Kılıç, ilk olarak Kavak ilçesinde partisinin ilçe teşkilatına ziyaret etti. Daha sonra Bakan Kılıç, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ettikten sonra İlkadım ilçesinde bulunan esnafları gezerek kırmızı karanfil dağıttı.
Gezi esnasında Turgay Kara isimli bir taraftar, Bakan Kılıça, Sayın Bakanım, siz Samsunspor için ne yaptınız? diye sordu. Bakan Kılıç da, Siz bizim Samsunspora neler yaptığımızı biliyor musunuz? diye cevap verdi. Vatandaş da Biliyorum bakanım dedi.

Bu sırada araya AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş girdi. Vatandaşa şov yapmaması gerektiğini söyleyen Başkan Köktaş, Şov yapma. Gideceksin biletini alacaksın bana konuşacaksın. Taraftar ben takımımı burada neden yalnız bıraktım diye kendine soracak. Ben burada kulüp başkanlığı yaptım. Ne yaptın bana? Daha da uzatmaya gerek yok diyerek vatandaşı sakinleştirerek gönderdi.
Esnaf ziyaretlerine bir süre daha devam eden Bakan Kılıç, basın mensuplarına açıklamaya yapmayacağını belirterek incelemelerde bulunmak üzere kara yoluyla 19 Mayıs ilçesine geçti.