Kendi işini kurmak isteyenlere 100 bin TL ye kadar destek SİYASET
Paylaş

Kendi işini kurmak isteyenlere 100 bin TL ye kadar destek

Karadeniz Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) tarafından yürütülen 'KASİF Gençlerin Girişimcilik ve Geleceklerini Destekleme Projesi' kapsamında düzenlenen girişimcilik eğitimleri devam ediyor. Girişimcilik eğitimlerinden 18-30 yaş arası kendi işini kurmak isteyen ve bir iş fikri olan gençler ücretsiz olarak yararlanabilecek.

Temmuz ve Ağustos aylarında Samsun’da açılacak girişimcilik eğitimleriyle kurs vereceklerini söyleyen KASİF Başkanı Osman Reis “Bir iş fikri olan, kendi işini kurmak isteyen, 18-30 yaş arası gençler girişimcilik kurslarına katılabilirler. Kursları ücretsiz olarak düzenliyoruz. Benim de bir iş fikrim var ben de kendi işimi kurmak istiyorum diyen gençlerin bu fırsatı kaçırmamaları gerekiyor  ” dedi.

Girişimcilik eğitimlerine başvurmak isteyen adayların www.kasifgirisimcilikakademisi.com adresinden başvurularını yapmaları gerektiğini sözlerine ekleyen Reis, “Girişimcilik eğitimlerini başarıyla tamamlayanlar bir işyeri kurmaları halinde KOSGEB’den 30 bin TL hibe, 70 bin TL sıfır faizli kredi olmak toplam 100 bin TL destek almaya hakkı kazanacaklar” şeklinde konuştu.

Türk insanının girişimci bilindiğini ama Türkiye’deki girişimcilik oranının maalesef düşük olduğunu söylen Reis,” Türkiye’yi geleceğe taşıyacak olan girişimcileridir. Biz de federasyon olarak genç girişimci adaylarına büyük önem veriyoruz. Hedefimiz piyasaya donanımlı yeni girişimcileri kazandırmak. İş planı hazırlamasını bilen, fizibilite çalışması yapabilen nitelikli girişimci oranını ne kadar arttırabilirsek o ölçüde hızlı kalkınırız. Federasyon olarak son bir yılda 300 kişiye girişimcilik eğitimi verdik. Hedefimiz Ağustos ayı sonuna kadar 120 kişiye daha girişimcilik eğitimi vereceğiz ” şeklinde konuştu.

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.