İzin verirken rant mı sağlandı? ÇEVRE
Paylaş

İzin verirken rant mı sağlandı?

Samsun'un Canik ilçesinde yapılan bir binaya yüksek kat ruhsatı verilmesi akıllara soru işareti getirdi. Bina bir yandan şehir manzarasını bozarken, diğer yandan şehirleşmede yerel yöneticinin yatay mimariye önem veren AK Parti politikalarına da ters düştüğünü ortaya koydu.

HABER MERKEZİ İçerik Sağlayıcı Tarih: 04.05.2019 15:38

SAMSUN HABER - Samsun'un Canik ilçesinde eski Belediye Başkanı Osman Genç döneminde inşaatı devam eden bir binaya yüksek kat ruhsatı verilmesi tepki çekti. Yaklaşık 20 kat olan bina, Hasköy ve Toptepe mahallelerinden şehre Samsun manzarasının ortasında bir direk gibi duruyor. Özellikle belediye tarafından özelleştirilen meşe tesislerine ve meşe orman parka gelen ziyaretçiler, Samsun manzarasını izlemek istediklerinde, koca bir bina ile karşılaşıyorlar.

PARTİ POLİTİKALARINA TERS

Binaya eski Belediye Başkanı Osman Genç zamanında inşaat ruhsatı verilirken, AK Parti tarafından şehirleşmede yatay mimariye önem verilmesi ve bunun bir parti politikası olması değerlendirildiğinde, yerel yöneticinin ne kadar parti ile hareket ettiği ortaya çıkmakta.

İKİNCİSİ YOLDA

Öte yandan, aynı binanın ikincisinin de inşaatına kısa zamanda başlanacağı öğrenildi

 

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.