İlkadım'da MHP'lilerden işçi çıkışına tepki SİYASET
Paylaş

İlkadım'da MHP'lilerden işçi çıkışına tepki

İlkadım Belediyesi'nde yerel seçimlerin ardından bazı şirket işçilerinin çıkarılması üzerine MHP Meclis üyeleri İlkadım Belediyesi gelerek duruma tepki gösterdi.

HABER MERKEZİ İçerik Sağlayıcı Tarih: 21.04.2014 19:15

İlkadım Belediyesi’nde seçimlerin ardından işçi çıkartmalarında sayının 50’yi aştığını öne süren MHP İlkadım Belediye Meclis Üyeleri, başkanlık makamına giderek tepkilerini dile getirdi. MHP İlkadım Belediye Meclis Üyesi Recep Güleroğlu önderliğinde İlkadım Belediye Başkanlığı makamına giden meclis üyeleri burada Başkanvekili Mustafa Numanoğlu ile başkanlık makamında bir araya geldi.

Görüşmenin ardından bir açıklama yapan Recep Güleroğlu, "İş akitleri feshedilen arkadaşlarımızın durumunu görüşmek için geldik. Başkan Erdoğan Tok izinde olduğu için Başkanvekili Mustafa Numanoğlu ile görüştük. Yapılan uygulamanın haksızlık olduğunu dile getirdik. Asgari ücretle çalışan insanların bu tip uygulamalara maruz kalmasının ve en önemlisi bunun siyasi amaçlarla yapılmasının kamuoyunda sıkıntı yarattığını söyledik. Olumlu ya da olumsuz bir cevap almadık istedik. Ancak Mustafa Numanoğlu kendisinin vekil olduğunu ve işçi çıkartmalara kendisinin de son derece üzüldüğünü söyledi. Bu aşamada tek yetkili olmadığını, Başkan Tok’a durumu ileteceklerini belirttiler. Seçim sürecinde mitinglerde ve televizyonlarda Başkan Tok’un bu konuda verdiği sözleri hatırlattık. Meclis üyeleri olarak, bu belediyenin yönetim organları olarak bu sorumlulukta pay sahibi olamayız. Yarın saat: 12.00’da yine belediye önünde geniş katılımlı bir açıklama yapacağız. Tepkimizi dile getireceğiz. 51 kişinin işten çıkartıldığı söylendi, 39 tanesinin emekli olup çalıştığı, diğer kalanların da haklarında tutanak tutulduğu gibi şeyler söylendi. Bu durum böyle değil. Biz araştırmalarımızı sürdüreceğiz. Bu konuya takipçi olacağız" diye konuştu.

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.