Samsun Ticaret ve Sanayi Odasının, Rusya Federasyonu ile ekonomik işbirliğini geliştirmek, Samsun İhracat Stratejisi Planında belirtilen ihracat hedeflerine ulaşmak ve hedef pazarlarımızdan olan Rusya pazarına Samsunda üretilen ürünleri tanıtmak ve pazarlamak amacıyla, Rusyanın Krasnodar kentinde, 11-14 Aralık tarihlerinde organize ettiği, Krasnodarda Samsun İş Günleri etkinliği başladı. Etkinlikler kapsamında protokol üyeleri, bir dizi ziyaretlerde bulundu. İlk ziyaret ise, Krasnodar Belediye Başkanı VlademirEvlanova yapıldı. Ziyarete, Türkiyenin Novorissisk Başkonsolosu Beste Pehlivan Sun, Ticaret Ataşesi Okan Pakbeşe, SamsunBüyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun TSO Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, Orta Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Serkan Işık, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Bünyamin Şahin, Krasnodar Belediye Başkanı VlademirEvlanovu ziyaret etti.

Krasnodara yatırım garantisiZiyarette konuşan Krasnodar Belediye Başkanı VlademirEvlanov, Samsun heyetini kentlerinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, İki ülke arasındaki işbirliğinin gelişmesi açısından düzenlediğiniz organizasyon çok önemli. Ülkelerimizin işbirliğinin artmasına yönelik bizlerin de katkı vermesi lazım. Sizlerin etkinliği Türk ve Rus işadamlarının ticaret ilişkilerini üst seviyelere çıkartacağına inanıyorum. Kentimizde çok sayıda Türk şirketi iş yapıyor. Şehir olarak biz de yatırım çekmek istiyoruz. Belediye başkanı olarak ilimize yapılacak yatırımları desteklemeye söz ve garanti veriyorum. Birlikte büyük projelere imza atabiliriz. Biz her zaman sizi kentimize bekliyoruz. Sizleri burada görmekten mutlu oluruz dedi.
Başkan Yılmaz havayolu bağlantısı için destek istediArdından söz alan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise, daha önceden de Krasnodara geldiğini hatırlatarak, Her gelişimde buranın geliştiğini görmekten dolayı sizi tebrik ediyorum. Bundan önce gelişimde de söylediğim gibi bu bölgeyle yakın ilişkide olmayı arzu ediyoruz. Bu coğrafya o kadar bir yakın ki; bir özel uçakla Samsundan Krasnodara bir saatte geliyoruz. Samsundan İstanbula daha uzun sürede gidiyoruz. Son olarak Rus Devlet Başkanı Sayın Putinin Cumhurbaşkanımızı Erdoğanla görüşmelerinde vurguladıkları gibi karşılıklı ticaret hacmimizi geliştirmeyi içtenlikle arzu ediyoruz. Tüm çabalarımız zamanla daha iyi sonuç verecek. Ben buna inanıyorum. Bence çok kolay çözülecek bir sorunumuz var. Bu problemi daha önceden de geldiğimde seslendirmiştim, burada bir kez daha ifade etmek istiyorum. Sayın Başkanımız da bu problemi aynen benim gibi görüp gündeme getirirse iki ülke arasındaki bürokratik sorunu çözeriz diye düşünüyorum. Bu da havayolu bağlantısıdır. Yapacağımız işbirliği için havayolu bağlantısını çözmeliyiz. Bu talebi sürekli dile getirirsek bizi yönetenler daha duyarlı hale gelebilirler. Böylelikle karşılıklı işbirliğimiz ve ziyaretlerimizi daha da gelişir diye konuştu.
