Seçim bölgesi Tunceli'de bir süredir çalışmalar yürüten CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün, Ovacık ilçesinden Tunceli'ye dönerken PKK'lı teröristler tarafından yolunun kesilerek kaçırılmasının ardından parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Koç, "Arkadaşımız direnmesine rağmen şu anda alıkonulmuş vaziyette. Bize intikal eden haberler de bu şekilde. Sayın Tunceli Valisi ile bizim aramamız üzerine bir görüşmemiz oldu. Takibin devam ettiğini belirttiler" diye konuştu.
Türkiye'de ilk kez bir milletvekilinin terör örgütü tarafından alıkonularak, kaçırıldığını söyleyen Koç, "Bu terörün bugün Türkiye'de ulaştığı boyutu bize gösteriyor. Şunu herkes çok iyi bilsin; CHP Türkiye'nin birliği, bütünlüğü, dirliği, kardeşliği için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da üzerine düşen görevi sonuna kadar yerine getirecektir. Bir tek milletvekili arkadaşımız şu anda kaçırılmış olabilir, risk altında olabilir. Zaten iki milletvekilimiz şu anda Silivri'de bedel ödüyorlar. Geriye kalan 133 milletvekili de söylediğim ilkeler çerçevesinde yasama görevinin dışında her türlü baskıya, zulme, tehdide boyun eğmeden görevlerini sürdüreceklerdir" dedi.
Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve Ankara'da bulunan bazı partililerin durumu dakika dakika takip ettiklerinin altını çizen Koç, gelişmeleri basınla paylaşacaklarını söyledi.