Son zamanlarda PKKnın askeri sevkiyat yapan konvoylara yönelik düzenlediği eylemlerin artması üzerine Genelkurmay Başkanlığı yeni bir sevkiyat planı geliştirdi. Geçen hafta bir emir yayınlayan Genelkurmay Başkanlığı, terör saldırısı riski olan bölgelerde asker sevkiyatlarının karadan yapılmaması talimatını verdi.
Yayınlanan emirde tezkere alan, izine giden ve birliklerine yeni teslim olan askerlerin helikopterlerle havaalanı olan illere sevk edilmesi istendi. Buna göre kırsal bölgede görev yapan askerler helikopterlerle havaalanı olan il merkezlerine, buradan da uçaklarla gidecekleri yerlere gönderilecek.
Diyarbakır, Elazığ ve Vanda bulunan Kabul ve Toplanma Merkezlerine katılan askerlerden de birlikleri kritik noktalarda olanlar, belirli dönemlerle helikopterlerle sevk edilecek.
5 günden bu yana devam eden uygulama ile karadan askeri sevkiyatların asgariye indirilerek, konvoylara yönelik düzenlenmesi muhtemel terör saldırılarının önüne geçilmesi planlanıyor. Yeni planlamaya göre kritik bölgelerde askerliğini yapanlar helikopterle Diyarbakırda bulunan 7nci Kolordu Komutanlığı, Elazığda bulunan 8inci Kolordu Komutanlığı, Vanda bulunan Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı ve Erzincanda bulunan 3üncü Ordu Komutanlığına getirilerek buradan havayoluyla memleketlerine gönderilecek.