İşadamı Öztürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın sıkça gündeme getirdiği ve faaliyet gösterdiği ülkelere çağrı yaparak Gülen Okullarının kapatılmasını istemesi üzerine ilk hamleyi yaptı. Öztürk, Metro Holdingin iştiraklerinden olan ve Gürcistanda faaliyet gösteren Avrasya Georgia A.Ş imzasıyla Batum Başkonsolosluğu aracılığıyla, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Milli Eğitim Bakanlıklarına bir dilekçe gönderdi.
Öztürkün dilekçesinde şu ifadelere yer verildi:
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğanın ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlunun yapmış oldukları açıklamalara istinaden, Yurt Dışı Eğitim Kurumları ile alakalı kurulacak olan Maarif Vakfı nı bir devlet meselesi olarak gördüğümüzü açıkça ifade etmem gerekir.
'Var olduğu iddia edilen Fettullah Gülen Terör Örgütü' tarafından geçtiğimiz yıllarda Batum'da inşa edilen ve bu zamana kadar gönderinde Türk bayrağı dalgalanan, ismi ise bir Türk ismi olan okulda ilginç gelişmeler yaşanmaktadır.
Okul yönetimi aldığı ani bir kararla ve muhtemelen kendilerini gizlemek maksadıyla, önce gönderde ve sınıflarda bulunan bütün Türk bayraklarını kaldırmış, ardından da "Refaiddin Şahin" olan adını, bir Gürcü adıyla değiştirmiştir. Yaşanan bu esef verici gelişmeler karşısında, Metro Avrasya Georgia A.Ş olarak, Batum'da Metro Holding Onursal Başkanı Sayın Galip Öztürk'ün adını taşıyacak bir okul yaptırıp, kurulacak vakfa bağışlamak istiyoruz. Gereğini yüksek müsaade ve bilgilerinize arz ederiz"