PROJE VE HİZMET KONUŞULACAK
Atakum için ortaya koydukları vizyon, hedef ve projelerin tek bir hedefi olduğunu ifade eden İshak Taşçı, Bizim hedefimiz her alanda gelişen ve dünyada ki gelişmelere entegre olmuş modern bir kent oluşturmaktır. Bunu yapabilmenin tek yolu ise ciddi bir planlamadır. Atakum Belediyesinin tek bir hedefi vardır. O da hizmet ettiği vatandaşı ve ilçeyi her alanda yüksek yaşam standartlarıyla buluşturmaktır. Yaptıklarını yeterli görenlerin artık görev süresi dolmuş demektir. Atakum bugünkü durumundan çok daha ileri seviyede bir kent olması gerektiği konusunda mevcut belediye başkanının dışında herkes hem fikirdir. Atakum için konuşanlar ya da konuşmaya kendinde hak görenler önce proje, hizmet, istihdam, turizm konuşmalıdır. Ortaya bir hedef koymalıdır. Biz ezberleri bozduğumuz, bu yarışı bir proje ve vizyon çizgisine çektiğimiz için birilerini rahatsız ettik. Ancak bu noktada verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dilemiyoruz diye konuştu.
SLOGAN DEĞİL HİZMET ÜRETİN
Atakum Belediyesinin var oluş nedeninin halka hizmet etmek olduğunu unutanların olduğunu gördüğünü ifade eden Taşçı, Bizim söylemlerimiz ve ortaya koyduğumu seçim kampanyası tamamen hizmet ve Atakum odaklıdır. Bu birilerini rahatsız etti. Çünkü bizim sayemizde birileri unuttukları görevlerini ve vatandaşı hatırladılar. Birileri de talip oldukları görevin ne olduğunu anımsadılar. Bu sloganlarla yapılacak iş değildir. Belediyecilik gece ve gündüz vatandaşın yirmi dört saatine hizmet etmek demektir. 7den70e her kesime hizmet etmek, ihtiyaçlarına cevap vermek demektir. Oturduğun yerden ahkam keserek yapılacak bir iş değildir. Eğer dertleri Atakum olsaydı bize teşekkür ederlerdi Ortaya koyduğumuz bu hizmet odaklı, proje odaklı ve kazananın sadece Atakum Halkının olacağı bu süreç için memnun olurlardı. Kendini Atakumun merkezine koyarak, Atakumun sahibi gibi konuşanlara hatırlatmak isterim, Atakum içinde yaşayan halkınındır. Atakum, Atakumlunundur şeklinde konuştu.
KİMSE GERÇEKLERDEN KAÇAMAZ
Belediye başkanları hizmet odaklı, proje odaklı, istihdam odaklı, gelişim odaklı olmak zorundadır. Şimdi bütün kamuoyuna soruyorum. Atakum ne zaman projelerle, hizmetle, geleceğe damga vuracak adımlarla adını duyurmuştur. Mevcut belediye var ettikleriyle değil yok ettikleriyle gündeme gelmekten başka ne yapmıştır. Sayın Burma, ne zamanı iyi değerlendirebilmiş, ne bütçesini iyi değerlendirebilmiş, ne de Atakum Halkına layıkıyla hizmet edebilmiştir. Bütün bunlar mevcut durumun gerçekleridir. Kimse bu gerçeklerden kaçamaz. Atakumun gündemini kimse kendi keyfine göre belirleyemez. Atakumda gündem projelerdir. Atakumda gündem gelecektir diye konuştu.