Eti Bakır'da 300 Tonluk Tankın Kapağı İşçilerin Üzerine Düştü: 5 Ölü, 11 Yaralı GÜNCEL
Paylaş

Eti Bakır'da 300 Tonluk Tankın Kapağı İşçilerin Üzerine Düştü: 5 Ölü, 11 Yaralı

Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde kurulu Eti Bakır İşletmeleri'nde yapımı süren amonyak tankının 300 tonluk kapağı montaj çalışması yapan işçilerin üzerine düştü. Dev kapağın altında kalan 5 işçi yaşamını yitirirken, 1'i ağır 11 işçi de yaralandı. Yaralılar Gazi Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Samsun'un Tekkeköy İlçesi Selyeri mevkiinde bulunan Eti Bakır İşletmeleri'nde meydana gelen kazanın ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. 30 metre yüksekliğinde 100 metre genişliğindeki amonyak tankının montajı, fabrika içinde toprak zeminde yapıldı. Montajı tamamlandıktan sonra vinçle kaldırılan yaklaşık 300 ton ağırlığındaki kapak, tanka yerleştirilmek istenirken vinç halatının kopması sonucu yere, burada tankın dışında çalışan işçilerin üzerine düştü. Dev kapağın altında kalan işçilerden 5'i olay yerinde can verdi, 11 işçi de yaralandı.

7 GÖZALTI, 3 KİŞİ DE ARANIYOR

Öte yandan olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 7 kişi gözaltına alındı. Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, olayda ihmali olduğu değerlendirilen, imalatı yapan firma yetkilileri, kontrol görevlileri, Eti Bakır A.Ş. yetkilileri ve vinç operatörü hakkında gözaltı kararı çıkarıldığını belirterek, "Bunlardan 7'si yakalandı. 3 kişi hakkında da arama kararı çıkarıldı" diye konuştu.

Kazayla savcılığın yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da soruşturma başlattı. Samsun Grup Başkanı ve 3 müfettişin tesislerde inceleme yaptığı öğrenildi.

2007 yılında özelleştirilen Eti Bakır' işleten Cengiz Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz ise çok üzgün olduklarını belirterek, "Biz işi daha önce de çalıştığımız çok tecrübeli bir müteahhit firmaya vermiştik. Tedbirsizlik var mı yok mu inceletiyoruz. Çok üzüldük ama ölümler olduktan sonra ne desek boş. Tüm işçiler sigortalıydı. Kapağın hafta sonu kaynak çalışması bitmişti, bugün de montaj çalışması yapılıyordu. Gereken neyse yapacağız" diye konuştu.

BAKAN GELİYOR

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Samsun'daki Eti Bakır İşletmesi'nde amonyak tankı kapağının çökmesi nedeniyle programını iptal ederek Samsun'a geliyor. Ankara'da bulunan Bakan Kılıç, İstanbul'daki programına katılmak için yola çıkacağı sırada meydana gelen olay nedeniyle İstanbul'daki programını iptal etti. Bakan Kılıç, özel uçakla Ankara'dan Samsun'a gelerek olay yerinde inceleme yapacak.

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.