ESM'den medya tepkisi GÜNCEL
Paylaş

ESM'den medya tepkisi

ESM Samsun Şube Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan, iktidarı eleştiren gazetecilerin büyük bir baskı ile karşı karşıya kaldığını belirterek, "Türkiye de halen 70 tutuklu gazeteci bulunmaktadır. Türkiye bu sayıyla dünya birincisidir" dedi.

Erdoğan sendika binasında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi,

"Türkiye’de hayatın her alanında yaratılan korku imparatorluğu basının üzerine de kabus gibi çökmüştür. İktidarı eleştiren, iktidarın uygulamalarına muhalefet eden herkez gibi gazetecilerde inanılmaz bir baskı ve hukuksuzlukla karşı karşıya kalmaktadır. Gazeteciler kendi düşüncelerini özgürce ifade edebilmekten çekinir hale gelmiştir. Çünkü kendi düşüncelerini özgürce söyleyenler soluğu cezaevlerinde almaktadırlar.

Siyasallaşmış yargı sistemi içerisinde, iktidarı ve uygulamalarını eleştiren muhalif gazeteciler, artık hükümlülüğe dönüşmüş uzun tutukluluk süreleriyle cezaevlerinde çürümektedirler. Gazeteciler toplumun, kamuoyunun gözüdür, kulağıdır, sesidir. Eğer baskıyla, zulümle siz gazetecileri susturursanız; toplumun gözünü kör, kulağını sağır eder, ağzını da kapatmış olursunuz.

Özgür basın ve gazeteciler toplumun nefes alma araçlarıdır. Haksızlığa uğrayanlar, sömürülenler, hakkı hukuku çiğnenenler, çaresizler ancak özgür basın ve gazeteciler aracılığı ile seslerini kamuoyuna duyurabilmektedirler. Basını ve gazetecileri susturmak toplumu susturmaktır.Bir ülkede gerçek bir demokrasiden ve özgürlüklerden bahsedebilmek için, öncelikle o ülkede insanların düşüncelerini korkmadan özgürce ifade edip yazabileceği koşulların olması gerekir. 70 gazetecinin tutuklu olarak demir parmaklıklar arkasında olduğu bir ülkede demokrasiden ve özgürlüklerden bahsetmek ise halkla alay etmekten başka bir şey değildir. Türkiye çağdaş, demokratik, insan haklarına saygılı bir hukuk devleti olacaksa düşüncelerinden ve yazılarından dolayı cezaevlerinde tutuklu olan gazeteciler ayıbından bir an önce kurtulmalıdır"

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.