Erzurum Beah’ta ‘Uygulamalı Hücre Kültürü Ve Moleküler Biyoloji Araştırmaları’kursu Verildi GENEL
Paylaş

Erzurum Beah’ta ‘Uygulamalı Hücre Kültürü Ve Moleküler Biyoloji Araştırmaları’kursu Verildi

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesin’de Tıbbı Genetik Laboratuvarında “6.

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesin’de Tıbbı Genetik Laboratuvarında “6. Uygulamalı Hücre Kültürü ve Moleküler Biyoloji Araştırmaları Kursu” verildi


Uygulanan kurs kapsamında Hücre Kültürü Uygulamaları (Hücre çözme/ dondurma/ pasajlama), Sitotoksisite Uygulamaları (XTT,MTT), COMET Assay (Tek Hücre DNA Hasarı Elektroforezi), DNA/ RNA izolasyonu, PCR/ RT-PCR/ Real-time PCR, Western Blot yöntemleri anlatıldı.


Kursa il genelindeki Mikrobiyoloji, Biyokimya, Fizyoloji, Aile Hekimliği, Patoloji, kalp damar cerrahi dallarındaki uzman hekimler ve eczacılar katıldı.


Kurs Uzman Tıbbi Biyolog Murat Eser Akyürek ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mehmet Taşpınar’ın pratik anlatımıyla başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.


Kurs sonunda düzenlenen bir törenle Erzurum Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan tarafından eğitim sertifikası verildi.

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.