Ebelerin mezuniyet sevinci EĞİTİM
Paylaş

Ebelerin mezuniyet sevinci

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Samsun Sağlık Yüksek Okulu, 2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılı Ebelik Lisans Tamamlama Programı 4. Dönem Mezuniyet Töreni, okulun konferans salonunda yapıldı

HABER MERKEZİ İçerik Sağlayıcı Tarih: 25.06.2014 12:23

Törene Samsun Sağlık Yüksek Okul Müdürü Prof. Dr. Nermin Kılıç, Uzaktan Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sönmez Pamuk, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileler katıldı.

“Uzaktan Eğitim Ebelik Yüksek Lisans Tamamlama Programı Türkiye’de sadece OMÜ tarafından açılmıştır”

Törenin açılış konuşmasını Prof. Dr. Nermin Kılıç yaptı. Prof. Kılıç, “Bugün Uzaktan Eğitim Ebelik Lisans Tamamlama Programını başarıyla bitiren öğrencilerimiz diplomalarını alacaklar. OMÜ Uzaktan Eğitim Merkezi 2009 yılında kurulmuştur. Bugüne kadar aktif bir kurum profili çizerek Türkiye’de Uzaktan Eğitime yön veren bir konuma gelmeyi başarmıştır. Yeni sayılabilecek bir merkez olmasına rağmen, Uzaktan Eğitim Ebelik Lisans Tamamlama Programı Türkiye’de sadece OMÜ tarafından açılmıştır. Bu programda yer alan dersler Tıp Fakültemiz ve Yüksek Okulumuzda görevlendirilen 28 öğretim üyesi tarafından verilmektedir. Bugün 654 öğrencimizi mezun edeceğiz ve bugüne kadar 8 bin 957 öğrenci mezun etmiş olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi. Prof. Kılıç ayrıca, Sağlık Bakanlığıyla imzalanan protokol gereği Ebelik Lisans Tamamlama Programının 2012-2013 Eğitim ve Öğretim yılında son kez öğrenci aldığını belirtti.

“Her insan değişebilir, her insan öğrenebilir, her insan başarabilir. Tek şart bunları gönülden istemektir”

Mezun öğrencilere seslenen Prof. Dr. Nermin Kılıç, “Biliyoruz ki Uzaktan Eğitim olmasaydı çeşitli nedenlerden dolayı eğitimine ara vermiş sizler için mezun olmak bir hayalin ötesine geçmeyecekti. Öğrenmek ve değişmek insana özgüdür. Her insan değişebilir, her insan öğrenebilir, her insan başarabilir. Sadece tek şart bunları gönülden istemektir. Okulumuzun Uzaktan Eğitim Merkezi sizlere elini uzatarak bir hayalinizin gerçekleşmesini sağladı. Sonuç olarak aldığınız eğitimin uzaktan olması değil, nitelikli olmasının önemli olduğunu öğrendiniz. Bu başarılı çalışmaların mimarı olan Sayın Rektörümüze, Uzaktan Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze ve tüm öğretim üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından Ebelik Yüksek Lisans Tamamlama Programını 2.’likle bitiren Sevgi Günay plaketini Prof. Dr. Nermin Kılıç’ın elinden aldı. Tören, mezunların başarı belgelerini alarak keplerini havaya fırlatmalarıyla sona erdi.

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.