Karadenizin ünlü halk kahramanı olan Hekimoğluna librettist Bertan Rona ile birlikte hayat veren Tolga Tavişin Hekimoğlu operası, rejisör Figen Ayhan tarafından sahneye konuluyor. Hekimoğlu operası Samsun DOBun dünya opera literatürüne kazandıracağı ilk eser olması nedeniyle de büyük önem taşıyor.
Dün akşam kostümlü olarak son provası yapılan Hekimoğlu operası 18 Ekim Cumartesi günü sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
Hekimoğlunun dünya prömiyeri temsilinde, Hekimoğlunun yaşadığı köy olan Ordunun Yassıtaş köyünden birkaç kişi de sahneye çıkacak. Ayrıca eserde Dadyan Efendi olarak yer alan kumandan Dadyanzadenin İstanbulda yaşayan torunlarının da dünya prömiyerine katılacağı bildirildi. Dünya prömiyeri nedeniyle fuayede yapılacak sergide Hekimoğluna ait tüfek ve başka eşyaların yanında, yöreye ve döneme ait pek çok değerli tüfek, tabanca ve kıyafetler de ilk defa gün ışığına çıkacak. Yassıtaş köylüleri tarafından nesilden nesile saklanan Hekimoğlunun ünlü aynalı martin tüfeğinin serginin en çok ilgi gören parçası olması bekleniyor.